Cesta k orgazmu? Najprv musíte (s)poznať rozkoš sama, tvrdí odborníčka

Bájny ženský orgazmus. Naozaj je pre toľko žien nedosiahnuteľný? Možno je to pri pohlavnom styku náročné, ale všetkému sa dá pomôcť.

30.01.2020 09:30
intimita, nohavičky, lupa, bielizeň, vagína,... Foto:
Téma masturbácie by nemala byť tabu.
debata (2)

Aj britská sexuologička Tracey Cox, s ktorou spolupracuje denník Daily Mail, tvrdí, že šance dosiahnuť orgazmus alebo sa k nemu priblížiť sa zvyšujú s tým, ako sami poznáme naše telo. Kým u mužov je orgazmus viac-menej jasná (a viditeľná) záležitosť, ženské telo je zložitejšie a uspokojiť ho nebýva cesta rovná a bez zádrhov.

Základom je však podľa Coxovej poznať vlastné telo a tiež schopnosť dosiahnuť orgazmus pri masturbácii a sama. „Ak neviete, ako dosiahnuť orgazmus sama, ako to má vedieť váš partner,“ pýta sa rečnícky sexuologička. Pripomína, že ženy sa často obávajú sebalásky a masturbácie, ale nie je to správny prístup.

„Urobte si prieskum, sledujte svoje telo, jeho túžby, reakcie. A venujte sa mu,“ odporúča. V jej radách nechýba ani slovíčko vibrátor. Ten totiž považuje za najlepšieho pomocníka pri dosiahnutí ženského vyvrcholenia. Po ňom by mali, samozrejme, nasledovať prsty. Fantázii sa však medze nekladú. Skúsiť to môžete napríklad s prúdom vody v sprche.

Ak žena ovláda spôsoby, ako uspokojiť seba samu, ľahšie dokáže v tejto ceste viesť aj partnera. Samozrejme, pridáva sa k tomu otvorenosť a komunikácia…

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #muž #žena #Telo #orgazmus #sexuologička

+ Nájdite čas na relax, zmierni to stres.
Úspech v podnikaní je blízko, verte svojim schopnostiam....

+ Nezabúdajte na preventívne prehliadky aj keď sa cítite dobre.
Staré dlhy sa vyriešia, cítite finančnú úľavu....