Nemučte sa spomienkami! Tri tipy ľahšieho zvládnutia obdobia po rozchode

Ako prežiť náročné dni či týždne po rozchode? Čomu sa vyhnúť a na čo sa sústrediť?

23.01.2020 15:00
žena, smútok Foto:
Ilustračné foto.
debata

Odstráňte spomienky

Nemučte sa neustále konfrontáciou so stroskotaným vzťahom. Fotografie, oblečenie partnera, veci, ktoré vám ho pripomínajú – preč s nimi. Chráňte samú seba pred „útočiacimi“ spomienkami, ktoré vám okrem smútku neprinesú nič dobré. Na spomienky je času dosť, ale až neskôr – ak už budete z najhoršieho vonku. Teraz ide o vašu zranenú dušu, ktorú nikto iný, než vy sama, dokopy nedá. Zabudnite na sledovanie jeho profilov na sociálnych sieťach, aj na stretávanie sa so spoločnými kamarátmi, aby ste o ňom čo-to zistili – nemá to zmysel, váš vzťah je minulosťou.

Nehľadajte stále odpovede

Váš mozog „ide“ po rozchode naplno, neustále sa pýtate samej seba, kde sa stala chyba. Kedy prišiel zlomový moment, čo ste mali urobiť inak, prečo sa on zachoval tak, ako sa zachoval… Prišli ste na niečo konštruktívne? Zrejme nie. Iste, je na mieste zamyslieť sa nad stroskotaným vzťahom a zobrať si z vlastných chýb ponaučenie – ale vracať sa v myšlienkach stále do bolestivých momentov? Nie, to si jednoducho zakážte a z rozchodu sa spamätáte rýchlejšie.

Skúste nájsť na rozchode niečo pozitívne

Absurdné a nemožné? Ruku na srdce… Naozaj bol váš život po boku tohto partnera taký skvelý? Po rozchode máme tendenciu veci vo vzťahu prikrášľovať, čo je prirodzené, lebo za niekým smútime. Ak však máte silu pozrieť sa na rozchod objektívnejšie, zrejme nájdete miesta, kde to jednoducho škrípalo, len ste predtým zatvárali oči. Trocha kritického pohľadu nezaškodí, najmä, ak sa dokážete „odpichnúť“ po rozchode správnym smerom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #smútok #rozchod #expartner

+ Choďte sa prejsť na chvíľu do prírody, čerstvý vzduch vám urobí dobre.
Môžete mať svoj názor, len ho musíte...

+ Cvičte aj v pohodlí domova, vaše telo sa potrebuje začať viac hýbať.
Momentálne nie je čas na míňanie peňazí,...