Máte vysnívaný vzťah? Ak odpoviete na tieto otázky kladne, máte istotu

Nebudeme hovoriť o dokonalom vzťahu, pretože aj ten najlepší vzťah má svoje úskalia. Dokonalosť jednoducho neexistuje a nemá zmysel sa o ňu usilovať. Vždy je však dobré mať praktického radcu, ktorý vás zorientuje, či žijete vzťah, ktorý sa neoplatí meniť.

17.01.2020 17:00
láska, vzťah, starší partner Foto:
Ak máte kvalitnú komunikáciu, žijete svoj partnerský sen.
debata

Rozumiete si

Viete, čo ten druhý chce povedať aj bez toho, aby dokončili vetu. To nie je domýšľanie. Naopak, domýšľanie robí vzťahové problémy. Je to porozumenie, v rámci ktorého každé slovo a vetu v rozhovore možno považovať za rozvíjanie spoločnej myšlienky. Ak máte kvalitnú komunikáciu, je to vzťah, v ktorom žijete svoj partnerský sen.

Ste zodpovední

Doktor Robert Firestone je uznávaný psychológ a odborník na partnerské vzťahy, podľa ktorého je jednou z dôležitých súčastí dobrého vzťahu zodpovednosť. Taká, ktorá človeka motivuje prekročiť vlastné nepohodlie, ak ten druhý potrebuje pomoc. Zodpovednosť, že budujete niečo spoločné a nehádate sa o tom, kto dal viac alebo menej, ale snažíte sa byť zodpovední spoločne. Zodpovednosť aj za seba, že pre toho druhého budete skvelým partnerom a bude vám môcť dôverovať. Ak máte takúto zodpovednosť navzájom, vážte si váš vzťah, nie je to samozrejmosť.

Máte dostatok intimity

Nie je to len o sexuálnom vyžití. Pretože niektoré dvojice môžu mať sex trikrát do týždňa a nakoniec skončia na súde pre sexuálne neuspokojenie. Iné dvojice sa možno milujú dvakrát do mesiaca, ale prežijú milovanie naplno. Dôležité je, aby ste obaja dokázali nájsť správny pomer medzi kvalitou, kvantitou a milovanie prežívali v súhre a uspokojení. Ak táto podmienka nie je splnená, skôr či neskôr budete pokukovať po iných možnostiach. Ak si sexuálne a intímne rozumiete, rozhodne nepokúšajte šťastie nevery. Len ťažko nájdete niečo lepšie.

Staráte sa jeden o druhého

Malé pozornosti a starostlivosť nie sú len o nutnosti. Je to o úsmeve pre druhého a pohladení. O tom, že si pripravíte čaj k raňajkám, alebo celé raňajky. Že si navzájom spravíte potešenie hoc len vyhradením času pre seba. Veľké veci a gestá sú ohurujúce, ale dobrý vzťah je postavený na každodenných drobnostiach a maličkostiach. Tešíte sa denne s partnerom a vylepšujete si život, vzťah a pohodu? Tak potom ste v správnom vzťahu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #láska #intimity #porozumenie #maličkosti #zodpovednosť

+ Nenamáhajte svoju pokožku, doprajte jej starostlivosť akú si zaslúži.
Nové príležitosti na zlepšenie financií sú...

+ Výzvy vás posunú ďalej, čeľte im s odvahou.
Ak chcete niečo dosiahnuť, stačí len ísť podľa plánu....