Päť naoko milých zvykov vo vzťahu, ktoré sú vlastne toxické

Niektoré prejavy lásky a zvyky párov sú zvonka vnímané ako "supermilé", hoci v skutočnosti sú celkom nezdravé.

24.01.2020 13:00
bozk, párik, rande, zaľúbenci Foto:
Dobrým základom zdravého vzťahu je komunikácia.
debata (2)

Pozri sa, aké je to milé, mohli by sme si myslieť, keď pár, ktorý pozorujeme je zajedno a robí všetko, naozaj všetko spolu. Niektoré zvyky vo vzťahoch vôbec nie sú také pozitívne, ako sa na prvý pohľad zdá. Dokazuje to týchto päť príkladov.

Byť zodpovedný za šťastie partnerky

Vďaka tebe som šťastná, to je taká klasika, kedy si pomyslíme, že toto je vo vzťahy asi top, každá žena by to chcela poznať. Závisí to však od formulácie. Vzťah vás nikdy nemôže spraviť šťastnou, môže vám len trochu skrášliť život. Partner neušetrí mentálnu prácu, ktorá je k šťastiu potrebná. To isté platí aj opačným smerom. Nemôžeme urobiť niekoho šťastným. Znamenalo by to, že blaho druhej osoby ovplyvňuje našu vlastnú hodnotu. Takže ak sa má partner dobre, správala som sa správne. Ak sa mu vodí zle, je to o mne. A tieto myšlienky sú toxické.

Nikdy nikomu neublížiť

A preto nikdy nevychádzaj s pravdou von. Dobrým základom zdravého vzťahu je komunikácia. Ak sa problémy a kritické body stále obaľujú do ružovej vaty a nikdy sa priamo neriešia zo strachu, aby sme snáď druhému neublížili, je to nezdravé, no hlavne neefektívne.

Neustála komunikácia

Áno, komunikácia je dobrá, ale netreba to s ňou zas preháňať. Vkuse si vypisovať, len čo jeden vytiahne päty z bytu a otravovať aj kedykoľvek v noci, to byť nemusí.

Robiť všetko spolu

Preukázalo sa, že samostatné činnosti v dlhodobých vzťahoch podporujú príťažlivosť, pretože u človeka je vždy niečo nové a vzniká tak viac podnetov na diskusiu.

Popisovať partnera ako „všetko“

Ty si moje všetko! Áno, často to hovoríme, keď nám srdce piští. Skúste sa však zamyslieť nad spojením „moje všetko“, čo to asi tak znamená… Asi toľko, že všetko ostatné je malicherné a bezvýznamné.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #komunikácia #šťastie #zvyk #prejav lásky

+ Zvoľte si vhodnú starostlivosť pre vašu pokožku, nepoužívajte hocičo.
Zvážte oblečenie aké nakupujete, môžete sa...

+ Nezabúdajte na zeleninu a ovocie, vaše telo si ich vyžaduje.
Nad nikým sa nepovyšujte, mohli by ste urobiť veľkú...