Nechcete vo vzťahu bojovať, ale sa viac milovať? Skúste toto!

Niekedy to v domácnosti môže vyzerať ako na bojovom fronte. Omnoho lepšia je alternatíva, ak to u vás doma vyzerá ako v chráme tantry. Láska, neha, radosť a sexuálne potešenie. Pritom podľa vzťahovej poradkyne Deborah Roth si každá dvojica môže slobodne vybrať.

16.01.2020 17:00
láska, vzťah, budúcnosť Foto:
Dotýkajte sa dvakrát denne a váš vzťah sa preklopí k pochopeniu, nehe a láske.
debata

Buďte flexibilní

Deborah Roth tvrdí, že veľmi veľa hádok, rozkolov a nedorozumení vyplýva zo zlej flexibility. Jednoducho niekto príde s túžbou po zmene, ale partner si radšej ide svoje vyjazdené koľajnice. Alebo sa zmení situácia z vonka, čo si vyžaduje reakciu, ktorá môže byť dôvodom na rozkol. Pritom stačí byť flexibilnými. Otvoriť sa zmenám a vedieť, že s milujúcim partnerom všetko zvládnete. Vtedy budete mať chuť na milovanie aj v ťažkom období života. Ak to bude opačne, môžete okolo seba chodiť ako nepriatelia aj pri relatívne pokojnom životnom období.

Vedome sa dotýkajte

Opakujú to nielen znalci východných filozofií a tantry, ale aj odborníci na sex a vzťahy. „Ľudský dotyky je pre človeka nesmierne dôležitý,“ hovorí Deborah Roth. Až tak, že bez neho začíname byť nervózni, podráždení a svoje negatívne postoje, ani nevieme prečo, zrazu premietne voči tomu, od koho dotyky čakáme a nedostávame. Nie je to len pohladenie počas toho, ako držíme v ruke mobil. Ale objatie, bozk, pritúlenie, keď si venujete nielen dotyk, ale aj čas. Len sami sebe. Skúste to aplikovať minimálne dvakrát denne a váš vzťah sa od nervozity preklopí k pochopeniu, nehe a láske.

Nemajte sex ako povinnosť

To je asi najhoršie, čo sa môže stať. Zaradiť milovanie medzi domáce povinnosti je niečo, čo ho rýchlo znechutí. Pozrite sa však na milovanie iným pohľadom. Nie ako na niečo, čo musíte absolvovať, ale ako to najpríjemnejšie, čo môžete s partnerom robiť. Dotyky, maznanie, nahota, prítomnosť toho druhého. To je predsa krajšie než akýkoľvek film, kniha, či iná aktivita. Vnímajte blízkosť s partnerom z tohto uhla a uvidíte, že budete obaja naplnení nehou, radosťou a láskou.

Vytvorte si príjemnú pohodu

Žijeme najbohatšiu a najluxusnejšiu dobu z pohľadu matérie, ale trpia iné hodnoty, napríklad aj partnerstvo. Preto si vytvorte vlastné rituály pre dvojicu. Niekedy to môže byť večer, v krízovom režime len napríklad šálka čaju, či kávy, pri ktorej si posedíte a venujete sa sami sebe. Aj desať minút keď si pozeráte do očí, držíte sa za ruky a spravíte pre seba aj drobnosť, zmení militantne naladených partnerov na tých, ktorí sa na seba zrazu pozerajú ako čerstvo zamilovaní.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #láska #milovanie #dotyky #prispôsobiť sa

+ Nie je každý deň dobrým dňom, snažte sa ho sami čo najviac vylepšiť.
Pri najlepšom myslení sa nenechajte...

+ Nebojte sa budúcnosti, budujete si ju predsa sami.
Nerobte všetko len pre peniaze, robte to preto, lebo chcete....