5 vecí, ktoré musíte zmeniť, ak sa chcete na sex viac tešiť

Sex je jedna z najpríjemnejších vecí. Na tom sa zhodneme všetci. Avšak aj na tom, že nie vždy naň máme chuť. Dôvod, prečo patrí sex k tomu najlepšiemu, ale nie vždy si ho chceme dopriať, stojí a padá na piatich kľúčových veciach.

15.01.2020 17:00
sex, vzťah, intimity Foto:
Tešte sa z milovania ako takého, bez ohľadu na výsledok.
debata

Strojenosť

Mnoho párov sa do postele strojí skoro rovnako ako na ples, či večierok. Samozrejme obrazne povedané, ale príprava atmosféry, hygiena, úprava tela, to všetko im zaberie toľko času, až nemajú chuť sa tým prehrýzať. V takom prípade pomôže trochu spontánnosti a niekedy mať len chuť a nič okolo nej neriešiť.

Námaha

Áno, pri sexe sa pália kalórie a potíme sa. Sex je skrátka námaha a preto je to trochu ako s chodením do fitka. Vieme, že nám bude dobre, budem spokojní, ale obuť si tenisky je to najťažšie. Avšak sex nemusí byť vždy aj „džogingom“. Nežné dotyky, pomalé pohyby, telo na telo a intímne spojenie s partnerom vie byť krásne, vzrušujúce aj orgazmické aj bez toho, aby ste vydali množstvo námahy. Napríklad ak už naozaj nemáte veľa energie po celom dni.

Zodpovednosť

Sex nie je porada v práci. Sex si treba hlavne užiť. Ak vám zodpovednosť nedovolí pristúpiť k milovaniu len tak, bez prípravy, nechať priechod svojim túžbam, aj samotné milovanie bude skostnatené. Buďte otvorená novým možnostiam, experimentom a na sex sa budete vždy tešiť ako na niečo nové, príjemné a super.

Zameranie na cieľ

Veľmi časný problém. Sústredíte sa len na to, aby ste vy alebo partner mali orgazmus. A potom vám po prvé unikne celá krása milovania a po druhé sa vám kvôli pár minútam slasti často neoplatí vyvinúť toľko námahy. Navyše fixácia na orgazmus dokonca často zabraňuje jeho dosiahnutiu. Tešte sa z milovania ako takého, bez ohľadu na výsledok.

Problematický vzťah

Keďže pri sexe ide o komunikáciu dvoch tiel, ak nemáte s partnerom chuť komunikovať verbálne, nemáte chuť ani na telesné výmeny. Preto ak nemáte chuť na sex, prelustrujte, či ste s partnerom naladení pozitívne. Možno zistíte, že práve tu je kameň úrazu. Stačí si urovnať vzťah a ani sex viac nebudete odkladať.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #intimity #milovanie #orgazmus #zodpovednosť #otvorenosť #strojenosť

+ Tréning s priateľmi prinesie zábavu a zlepší výkonnosť.
Nebojte sa požiadať o zvýšenie platu, zaslúžite si to....

+ Nevyhovárajte sa, nemôžete riešiť problémy za druhých ľudí.
Pripomeňte si, že všetko stojí peniaze, avšak vy ich...