Po koľkom rande ste už pár? Po desiatom, dvadsiatom...?

Kedy už tvoríte pár? Koľko absolvovaných stretnutí predchádza uvedomeniu si, že ste vo vzťahu?

12.01.2020 11:00
pracovisko, vzťah, láska Foto:
Je to aférka či vzťah?
debata

Je to len aféra či začiatok vzťahu? Na to, kedy sa oficiálne začína vzťah dvoch ľudí sa názory rôznia. Po treťom rande? Po mesiaci? Potom, ako spoznáte jeho rodinu? Po prvom bozku na verejnosti?

Nájsť všeobecne uspokojivú odpoveď na túto otázku je nemožné. Štúdia, pod ktorú je podpísaná „University of California, Davis“, sa zamerala na niektoré zlomové okamihy vo vzťahu dvoch ľudí.

Do štúdie sa zapojilo 800 ľudí. V ich odpovediach sa vedci sústredili na to, ako sa odpovede týkali spoznávania sa navzájom, sexuálnej aktivity či pozitívnej sebaprezentácie. Výsledok? Za zlomové vo všeobecnosti ľudia označili 20. rande. Je to pre väčšinu ľudí obdobie, kedy už vie, či sa chcete s dotyčnou osobou ďalej stretávať alebo nie. Zároveň už tak intenzívne nemyslíte na pozitívnu sebaprezentáciu, človek je viac sám sebou a tým pádom bez stresu v prítomnosti partnera. Zároveň prichádza pocit, že nemá záujem spoznávať ďalších možných partnerov, prebúdza sa láska. Stupňuje sa dôvera a otvorenosť – čím viac si navzájom dôverujete, tým viac ste voči sebe úprimní. Aj tieto pokroky sa ľuďom spájajú so začiatkom vážneho vzťahu.

Následne prichádzajú už tradičné prejavy vo vzťahu, ktoré ho odlišujú aj aférky – spoločné plány, zoznámenie sa s priateľmi či rodinou, spoločné dovolenky, zdieľanie jednej domácnosti, financie…

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #budúcnosť #partnerstvo #aféra

+ Jedzte, čo vám prospieva, naopak vyraďte nezdravé cukry a tuky. Snažte sa robiť všetko tak ako najlepšie viete,...

+ Začnete s pestovaním vlastných plodín a určite vám budú chutiť viac.
Nebuďte príliš nervózny, všetko zvládnete...