Tento vekový rozdiel je pre šťastný vzťah ideálny!

Dievčatá, nehľadajte si zajačikov. Ale nepokukujte ani po oveľa starších... Vedci skúmali túto tému a prišli s odpoveďou, vďaka akému vekovému rozdielu bývajú vzťahy najstabilnejšie.

17.01.2020 13:00
srdce, láska, vzťah Foto:
Čím väčší je vekový rozdiel partnerov, tým vyššia je pravdepodobnosť, že vzťah skrachuje.
debata (1)

Je to určite zlá správa pre Heidi Klum alebo Madonnu. Vedci z americkej univerzity v Atlante preskúmali údaje viac ako 3-tisíc dobrovoľníkov. Zaujímali sa predovšetkým o faktory, ktoré by mohli naznačovať, že vzťah sa rýchlo skončil. Ukázalo sa, že nie zanedbateľným faktorom, ktorý to ovplyvňoval, je vekový rozdiel.

Rovesníci? Optimálne!

Podľa tejto teórie nevydrží vzťah Heidi Klum (46) a jej Toma Kaulitza (30) príliš dlho a podľa predpovedí vedcov nebude dlhé manželstvo dopriate ani právničke Amal Clooney (41) a jej o 17 rokov staršiemu Georgeovi (58). Nezabúdajme však na výnimky, ktoré potvrdzujú pravidlo.

Riziko rozchodu stúpa s vekovým rozdielom

Pretože čím väčší je vekový rozdiel partnerov, tým vyššia je pravdepodobnosť, že vzťah skrachuje. Vekový rozdiel desať rokov zvyšuje riziko až o 39 percent, 20 ročný rozdiel až o 95 percent a 30 rokov – to môžete hneď zabaliť!

Najstabilnejšie…

Najstabilnejšie sú partnerstvá, v ktorých sú muž so ženou rovnako starí – maximálny vekový rozdiel je jeden až päť rokov. Pravdepodobnosť, že ostanete s partnerom spolu „navždy“, je najvyššia, ak vás delí len jeden rok, podľa vedcov až 97 percent.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #rozchod #manželstvo #vekový rozdiel #stabilita #rovesník

+ Pravidelné cvičenie zvýši vašu energiu a životný elán.
Osobný rozvoj vám otvorí dvere k novým príležitostiam....

+ Udržiavajte telo v tom najlepšom stave, nech príde čokoľvek.
Nikto nemôže za vaše zlyhania, len vy sami....