9 malých cestičiek, ako ukázať partnerovi viac náklonnosti

Potrebuje láska veľké gestá a neustále zbožňovanie? Nie! Je veľa maličkostí, ktoré sa rátajú. Toto je deväť spôsobov, ako váš partner pocíti vašu lásku.

31.12.2019 11:00
čokoláda, láska, srdce Foto:
Nad malými prekvapeniami nemusíte dlho rozmýšľať.
debata

Počúvajte. Ale naozaj

Je jedno, či sa rozprávate o politike alebo nepodstatných veciach, ako je napríklad vaša obľúbená pizza, pikošky z práce či spomienky na dovolenku – počúvajte. Skutočne. A nepozerajte medzitým do mobilu. Pýtajte sa partnera, ako sa mu vodí a majte skutočný záujem o to, čo vám rozpráva.

Robte preňho niečo milé

Dajte svojej polovičke do vrecka kabáta jeho obľúbenú tyčinku alebo postavičky, ktoré zbiera, s odkazom „Milujem ťa“. Alebo mu takýto odkaz pichnite za stierač. Ani to nie je veľká vec, pre vášho blízkeho však veľký kompliment.

Plánujte si čas vo dvojici

Najmä v dlhodobých vzťahoch je to už trochu pohodlné, rutina úraduje. Namiesto toho, aby ste svojmu mužovi vyčítali, že vás nikdy nikam nevezme, naplánujte si to sama. Zaobstarajte lístky do divadla alebo na koncert, vezmite ho na prechádzku. Jednoduché. Ukážte mu, že viete byť iniciatívna.

Povedzte mu, že je pre vás dôležitý

Čím častejšie niečo počujeme, tým viac tomu aj veríme. Je neskutočne dôležité hovoriť svojmu partnerovi, že je pre vás dôležitý.

Prekvapenia naše každodenné

Neočakávané veci sú pre náš mozog nové a neočakávané. Vyplavujú endorfíny. Preto prekvapenia tak milujeme. Nad malými však nemusíte dlho rozmýšľať. Nechajte mu obľúbený dezert v chladničke, alebo mu z ničoho nič niečo darujte. Len tak.

Čas pre vás – aj keď máte stres

Máte stresujúce obdobie? Aj tak si pre seba vyhraďte čas. Neexistuje ľahší spôsob, ako si navzájom prejaviť náklonnosť. Dohodnite sa cez obednú prestávku, alebo ho navštívte v práci, len aby ste ho pozdravili. Zistite, čo najlepšie funguje, ale trávte spolu viac času. Stačí to len spraviť.

Dotyky sú dôležité

Vezmite dlaň vašej lásky do svojej, keď vedľa seba sedíte, pobozkajte sa, aj keď prežívate hektické obdobie. Objatia znižujú krvný tlak a dokonca aj konflikty sa riešia rýchlejšie. Takže dotýkajte sa navzájom, a to čo najčastejšie.

Pamätajte si!

Neznáša vaša láska olivy, baklažán alebo cukor do kávy? Presne tieto detaily sú dôležité, keď ho chcete prekvapiť dobrou večerou. Všímajte si jeho malé vrtochy. Poukazuje to aj na to, že ho skutočne počúvate.

Pomoc!

Váš partner stratil kľúče od auta, alebo jednoducho nemá čas na nakupovanie? Alebo mu chýba sebadôvera? Bez ohľadu na to, čo to je, kráčajte po tejto ceste spolu s ním a buďte mu oporou. Skutky povedia častokrát viac ako slová. Majte pochopenie, keď má partner v práci toho viac, vezmite auto do servisu… Fyzická a duševná podpora je kľúčom k fungujúcemu vzťahu. Byť tu jeden pre druhého.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #náklonnosť #iniciatíva #prekvapenie #rutina #gesto #kompliment

+ Venujte čas svojim koníčkom, zvýši to vašu životnú spokojnosť.
Úspory získajú na hodnote, ak ich múdro...

+ Pravidelný pohyb je kľúčom k dobrému zdraviu a šťastiu.
Nečakaný príjem prinesie úľavu vašim financiám....