Muži vo vzťahu. Toto často taja. Aké tajomstvá má ten váš?

Úprimnosť vo vzťahu je základnou premennou. Lenže muži dobre vedia, že niektoré veci je lepšie nepovedať. Pre pokoj v rodine aj pre lásku, ktorá sa nenaštrbí.

22.12.2019 16:00
tajomstvo - klebetenie  - muž Foto:
Čo si povedia dvaja kamaráti, to ostane medzi kamarátmi. Aj keď sa budete pýtať, o čom debatovali hodiny pri pive, zahrajú to na také všeobecné frázy.
debata

Každý má svoje tajomstvá

Aj medzi manželmi by malo byť listové tajomstvo niečo posvätné. Rovnako ako e-maily či SMS správy. Jednoducho je nutné akceptovať, že každý máme tajné zákutie mysle, ktoré je výhradne určené len nám samým. Majú ho ženy a ako hovorí vzťahová terapetuka Helen Fisher, aj mužské tajomstvá je vhodné brať s rešpektom.

Pokúša ich nevera

Nepovie to, ale občas to napadne každému. Aký by to bol život, keby sa morálkou, právom a slušnosťou neobmedzili možnosti muža len na jednu zákonitú partnerku. Žiadny muž s tým nebude zaťažovať svoju polovičku, ale túžba po intímnej zmene občas nahlodá každého. Dokonca aj túžba po milovaní v skupine nie je tak nezvyčajná. Toto však často napadne nielen mužom, ale aj ženám.

Taja, čo im je vtipné

Nie nadarmo sa hovorí, že muži sú z Marsu a ženy z Venuše. Muži sa občas v duchu veľmi dobre pobavia na tom, čo ženy prežívajú smrteľne vážne. Avšak radšej si tieto drobné životné komédie nechávajú pre seba, akoby mali hasiť oheň na stene kvôli nevinnému úškrnu. Poker face teda nemusí u muža znamenať len vážny výraz, ale aj fakt, že v jeho vnútri sa celom slušne baví.

Nepovedia, čo sa hovorí medzi chlapmi

Čo si povedia dvaja kamaráti, to ostane medzi kamarátmi. Aj keď sa budete pýtať, o čom debatovali hodiny pri pive, zahrajú to na také všeobecné frázy. Skutočne pikantné detaily sú skrátka prístupné len chlapom. Svet chlapov patrí im, ale netreba, aby ste mali z neho paniku. Je to často trkotanie rovnakej kvality ako babské reči.

Keď si urobia po svojom

Niekedy si presadia svoje aj keď nesúhlasíte. Máte pocit, že by to nemali a oni sa skrátka vyhovoria, počkajú na príležitosť a spravia si po svojom. V tom lepšom prípade sa všetko dobre skončí a nikdy sa o tom nedozviete.

Majú svoje tajné radosti

Netreba v tom vidieť nič zlé. Niektorí majú svoje skryté vášne prakticky nevinné. Občas si tajne kúpia cukríky, alebo si zapália cigaretu bez toho, aby počúvali, že sa to nesmie. Niektorí utaja, že išli autom po diaľnici maximálkou, iní majú slabosť aj pre erotické zážitky. Skrátka muži vždy ostatnú tak trochu deťmi a čo kedysi tajili pred mamami, ostane tabu aj pre manželky, priateľky či partnerky.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #tajomstvá mužov #neúprimnosť

+ Zdravé stravovanie je tak dôležité ako pravidelný tréning.
Spríjemniť deň si môžete aj bez veľkého míňania...

+ Prechladli ste, nerobte paniku, nepotrvá to dlhšie ako dva dni a budete fit.
Nakúpte veľa zeleniny a...