Čo rozhoduje, či sa do vás muž zamiluje?

Raz, dva, tri... Zamilovaní! Nie, v láske to tak nefunguje. Len občas sa stane, že láska vzbĺkne ako vatra na oboch stranách súčasne.

23.12.2019 11:00
láska na prvý pohľad - rande - partneri - dvojica Foto:
Bude z toho niečo?
debata

Podľa vedeckých štúdií muži a ženy prežívajú zamilovanie sa odlišne. Americký psychológ Donn Byrne tvrdí, že čím viac toho majú ľudia spoločného, tým silnejší ich vzťah bude. Ktoré vedomé a nevedomé faktory spôsobia, že sa muž zamiluje do tej-ktorej ženy?

Vôňa ženy

V láske platí: „choď za nosom“. Minimálne na mužov toto pravidlo sedí. Najmä v počiatočnej fáze vzťahu zohrávajú dôležitú úlohu prirodzené telesné pachy, ktoré sú ovplyvňované aj hormónmi. To, ktoré vône na muža vplývajú viac a ktoré menej má zakódované vo svojej DNA. Ak mu žena krásne vonia, priťahuje ho o to viac.

Charakterové znaky

Protiklady sa priťahujú je síce zaužívané porekadlo, u mužov však neplatí všeobecne. Skôr sa držia iného pravidla – vrana k vrane sadá. Ako vyplýva z mnohých prieskumov, práve ľudia s podobnými charakterovými črtami spolu vydržia žiť dlhšie, ako celkom odlišní jedinci. Muži si pre vážny vzťah hľadajú ženy, ktorých rebríček hodnôt aj vlastnosti sú podobné tým ich.

Podobné rodinné zázemie

Muži si hľadajú ženy aj podľa toho, ako by zapadli do ich rodiny. Skôr či neskôr k stretnutiu príde a muži, ktorí sú na svoju rodinu naviazaní, nechcú do nej priviesť partnerku, ktorá by nebola ostatným členom po vôli. Práve to, že ich láska zapadne do rodiny, v nich vyvoláva pocit bezpečia, ktorí muži vo vzťahu vyhľadávajú.

Výraz tváre a gestá

Tváre žien, ktoré vyzerajú optimisticky, smejú sa a majú priateľský pohľad, sú u mužov žiadané. Dokázala to aj štúdia z roku 2011 – mužov priťahovali aj gestá hovoriace o dobrej vôli žien, o láskavosti. Sebavedomie a optimizmus sa dajú vyčítať aj zo ženskej tváre a to pomerne rýchlo – pre mužov ide o skvelú nápovedu pri výbere partnerky.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #partner #vôňa #zamilovanosť #charakter

+ Podporujte svoju imunitu vitamínmi, práve to vaše telo potrebuje.
Ak neviete pokračovať dnes nie je práve váš...

+ Pravidelný tréning zlepší nielen vašu kondíciu.
Nevzdávajte sa pred koncom, inak si vašu smotanu zlizne niekto...