Ukáž mi, ako sedíš a ja ti poviem, aký si! 5 polôh, ktoré o vás vypovedia veľa

Reč tela nám často môže oznámiť viac, než dokážu slová. Pre vytváranie vzťahov je to neuveriteľne dôležitý nástroj, pretože väčšina emócií sa vyjadruje neverbálnym spôsobom.

16.12.2019 11:59
debata
Rozličné polohy pri sedení naznačujú aj... Foto: SHUTTERSTOCK
žena, stolička Rozličné polohy pri sedení naznačujú aj rozmanité osobnosti.

Keď sme teda v kontakte s ďalšími ľuďmi, vyjadrujeme telom oveľa viac, než by sme mohli povedať vlastnými slovami. Nejde o to, čo presne hovoríme, ale o to, čo cítime, keď to hovoríme. Píše to taliansky denník La Repubblica.

Hovoriť o našich citoch pre nás môže byť ťažké, preto ich často oznamujeme prostredníctvom reči tela. Aká je pozícia vašich nôh, keď sedíte? Spôsob sedu odhaľuje mnohé o našej osobnosti. Môže to ukázať druhý skrytý význam toho, čo hovoríme a aký k ľuďom máme vzťah. Reč tela je preto dôležitá pre kontakt so všetkými ľuďmi. Reč tela nám môže takisto povedať mnohé o tom, kto sme a aký máme vzťah k okoliu.

Máte v sede kolená pri sebe a dole nohy vytáčate špičkami dovnútra? Ľudia, ktorí takto sedia, sú veľmi kreatívni a charizmatickí. Sú spontánni a nepremýšľajú dlho o svojich rozhodnutiach. To im občas môže spôsobovať nejaké problémy, ale ich prirodzený šarm im pomôže vybehnúť z ťažkej situácie. Títo ľudia považujú život za dobrodružstvo a sú otvorení novým skúsenostiam. Sú aj veľmi obľúbení a ľahko si získavajú nových priateľov. Mnohé tieto vzťahy však nemajú dlhé trvanie.

Máte jednu nohu prehodenú cez druhú? Ľudia, ktorí takto sedávajú, sú veľkí rojkovia. Majú bohatú predstavivosť a môžu pokojne snívať s otvorenými očami. Sú veľmi empatickí a ľahko nadväzujú kontakt s ďalšími osobami. Často však vo vzťahu k ostatným zaujímajú druhoradé postavenie. Sú vynikajúci poslucháči a vedia dokonale vyjadriť svoje city.

Máte v sede kolená roztiahnutá od seba, ale dole nohy naopak pri sebe? V takomto prípade ide o chaotické osobnosti, ktoré majú veľa problémov s tým, aby sa sústredili a zostali pokojne sedieť. Ich myseľ je vždy aktívna, títo ľudia často hovoria, bez toho aby si svoje slová premysleli. Ľahko sa nudia a pri ničom dlho nevydržia. Prejavujú sa viac v situáciách bohatých na stimuly. Aj vo vzťahoch s ostatnými ľuďmi sa stáva, že čoskoro prestanú mať záujem a potrebujú niekoho, kto im bude klásť trochu odporu.

Máte nohy tesne pri sebe, kolená pri sebe a dole tiež nohy pri sebe? Ide často o veľmi inteligentných ľudí, ktorí racionálne uvažujú. Sú puntičkári a poriadkumilovní. Majú väčšinou dokonale uprataný byt, kde je všetko na svojom mieste. Sú veľmi poctiví a nemajú radi ohováranie. V každej situácii zostanú pokojní a nestrácajú ľahko zo zreteľa svoj cieľ.

Sedíte našikmo s nohami pri sebe? Takí ľudia sú veľmi zameraní na dosiahnutie svojich cieľov a prikladajú veľký význam kariére. Ich ciele sú veľmi ambiciózne, títo ľudia sa nechcú pri ich dosahovaní uspokojiť s polovičatosťou. Pokiaľ ide o osobný život, tiež si radi stanovujú ciele, napríklad pokiaľ ide o zdravie či lásku. Sú vo všetkom perfekcionisti, aj v otázke svojho vzhľadu. To všetko vedie k tomu, že strácajú zo zreteľa to, čo už majú, pretože vždy chcú viac.

debata chyba
Viac na túto tému: #sedenie #povaha #reč tela #emócia #spôsob #postoj #význam #sed #skrytý

+ Zvoľte pohodlnú obuv a oblečenie, čaká vás náročný športový deň.
Užite si naplno príjemné počasie a využite...

+ Deň stvorený na očistu vášho tela, zvýšte príjem tekutín a nejedzte.
Efektívne manažovanie času vám ušetrí stres...