Neuveríte, čo spraví ranný sex s telom. Budete ho chcieť každý deň

Žiadna káva ani vajíčka či cereálie vám ráno nespravia lepším ako milovanie. Pokojne to môže byť prvá aktivita po zobudení. Pretože jej benefity sú tak skvelé, že sex za raňajky niekedy aj vymeníte.

13.12.2019 09:26
sex, milovanie, intimity Foto:
Váš vzťah bude vďaka rannému milovaniu bohatší a krajší.
debata (2)

Dokonalé nakopnutie

Neviete ráno bez kávy vstať z postele? Tak v nej ostaňte a oddajte sa milovaniu. Sexuologička Emily Morse totiž hovorí, že sex je ako dvojité espreso s energetickým drinkom dokopy a to všetko na prírodnej báze a neškodí srdcu. Endorfínom, ktoré sa pri nežnostiach vylúčia, môžete ďakovať za nabudenie, vylepšenie nálady, ale aj pokles bolesti. Preto je unikátnym životabudičom aj pre ľudí, ktorých ráno stále niečo bolí.

Redukuje stres

Sex ráno naštartujete tvorbu oxytocínu a ten zabezpečí, že každá pracovná výzva bude zrazu zdolateľná s úsmevom. Už sa nemusíte stresovať, naháňať, jednoducho budete mať krajší deň. Je to skoro rovnaké, akoby ste si dali po zobudení pohárik niečoho tvrdého. Akurát nenafúkate a je to pre vaše zdravie rozhodne bezpečnejší spôsob boja proti stresu.

Je viac intímny

Je to skutočne tak. „Analýzy, výpovede pacientov aj dlhoročné skúmania ukázali, že ranný sex pociťujeme ako omnoho intímnejší než ten, ktorému sa odohrávame po zotmení,“ hovorí Emily Morse. Vďaka čomu to tak je si veda nevie presne vysvetliť. Niektorí sa domnievajú, že je to preto, že sa túlime po otvorení očí k milovanej osobe. Iní tvrdia, že ráno je organizmus v inom hormonálnom naladení ako večer a to vyvoláva pocit väčšej blízkosti. Nech má pravdu hocikto, skutočne to funguje. Váš vzťah bude vďaka rannému milovaniu bohatší a krajší. Určite lepší, ako keď za stolom s partnerom vypijete iba rýchlu kávu.

Opadá strach z detí

Emily Morse radí manželom minimálne víkendy využiť pre seba. Alebo si aj počas týždňa privstať. Nie je totiž pravdepodobné, že vám deti začnú búchať na dvere spálne, pretože by chceli skôr vstávať, alebo chcú odísť skôr do školy. Takto dokážete zachrániť aktívny milostný život aj v dome plnom ratolestí.

Budete krajšia

Posledný tip ulahodí každej žene, pretože po sexe odídete do práce krajšia. Vaša pokožka bude prekrvenejšia, farba v tvári lepšia, budete vyzerať zdravšie aj pozitívnejšie a to sa podpíše na vašom celkovo dobrom dojme, ktorý urobíte na okolie. Zaberá to lepšie ako dva hrnčeky kávy.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #krása #intimity #milovanie #stres #endorfín #ranný sex

+ Nebojte sa, čo má prísť príde, ale môžete tomu aj dopomôcť.
Nenechajte nikoho aby si z vás robil srandu, alebo...

+ Dajte prednosť varenej strave, na rýchle občerstvenie zabudnite.
Nemusíte byť dobrý vo všetkom, každý je dobrý v...