4 hodiny behu týždenne a váš sexuálny život bude lepší

Ako veľmi súvisí pohybová aktivita s tým, čo sa deje v spálni? Posvietili si na to vedci.

16.12.2019 10:00
sex, intimity, orgazmus Foto:
Ako je to s vaším sexuálnym životom?
debata

Aktuálna štúdia, ktorá vznikla v USA, sa zamerala na súvislosť medzi pravidelným športovaním a spokojnosťou v sexuálnej oblasti. Výsledok? 4 hodiny behu počas týždňa výrazne znižujú rôzne poruchy v sexuálnej oblasti, uvádza Journal of Sexual Medicine.

6 000 ľudí z rôznych bežeckých, plaveckých či cyklistických klubov odpovedalo v prieskume na otázky týkajúce sa ich tréningových aktivít a sexuálneho života. Vedci napríklad zistili, že pri aktívnych ľuďoch, ktorí týždenne zabehnú 4 hodiny v miernom tempe, sa riziko sexuálnych dysfunkcií znižuje o 23 percent u mužov. U žien je toto číslo ešte vyššie, stúplo až na 30 percent.

Intenzívne cvičenie či pohyb zlepšuje krvný obeh, aj prekrvenie reprodukčných orgánov, čím sa zvyšuje sexuálna túžba aj sexuálny výkon. "Najčastejšími problémami žien, čo sa sexu týka, je klesajúca sexuálna túžba, ktorá potom súvisí aj s neschopnosťou dosiahnutia orgazmu či bolestivým sexuálnym stykom, " uviedol na margo štúdie doktor Hermann Enzelsberger z rakúskej kliniky Steyr. Nedostatočné prekrvenie genitálií sa podpisuje aj pod vaginálnu suchosť, ktorá často vedie k nepríjemným pocitom počas sexu.

Pre ženy má tak aj z tohto dôvodu pravidelný šport a pohybová aktivita pozitívny vplyv, špeciálne aj na ich sexuálny život.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #beh #sexuálny život

+ Nevyhovárajte sa, nemôžete riešiť problémy za druhých ľudí.
Pripomeňte si, že všetko stojí peniaze, avšak vy ich...

+ Zobudíte sa skôr a začnete robiť veci, ktoré vás budú posúvať ďalej.
Nezabúdajte na dôležité veci, ktoré máte...