Pozor na 11. december! Pre vzťahy ide o nebezpečný dátum

Môže za to predvianočný stres alebo fakt, že sa blíži koniec roka? Zaujímavosťou je, že 11. december je pre páry poriadne nebezpečným dňom.

11.12.2019 15:00
koniec lásky, rozchod Foto:
Rozchod? Naozaj?
debata

Podľa analýzy, pod ktorú sa podpísal facebook, sa páry najčastejšie rozchádzajú 11. decembra. Ďalšími nebezpečnými dátumami sú podľa analýzy začiatok roka a dni okolo sviatku svätého Valentína (14. február). Práve v týchto dňoch si ľudia najčastejšie menia svoje statusy na facebooku zo zadaný na single.

Za možnú príčinu toho, že tento nepríjemný deň padol na 11. december experti považujú fakt blížiacich sa sviatkov. Páry, medzi ktorými to celkom neklape, sa rozchodom chcú vyhnúť tráveniu spoločných sviatkov s rodinou partnera. V čase krízy to pre nich symbolizuje skutočne stresujúcu a nepríjemnú predstavu Vianoc. A tak radšej volia rozchod.

Denník Sydney Morning Herald cituje psychologičku Renee Slansky, ktorá sa na túto tému vyjadrila nasledovne: „Vzťahy sa rozpadajú na konci roka aj preto, že ľudia chcú do ďalšieho roka vstupovať s čistým štítom. Obávajú sa, že ak by zotrvali v nefunkčnom vzťahu, ďalší rok by začínali riešením tých istých problémov, ktoré ich ubíjali v starom roku. Tomu sa chcú vyhnúť. Túto časť roka využívajú často na premýšľanie a zodpovedanie si otázok, čo v ich živote funguje a čo nie. Následne sa rozhodujú, či skončiť alebo pokračovať.“

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #rozchod #manželstvo #hádka #krach

+ Dajte prednosť varenej strave, na rýchle občerstvenie zabudnite.
Nemusíte byť dobrý vo všetkom, každý je dobrý v...

+ Jedzte to po čom sa cítite vo vlastnom tele dobre.
Nebojte sa toho, že by ste niečo pokazili, ak tak urobíte aj...