Túžite po lepšom sexe? Bez rozhovoru sa ho asi nedočkáte

Hovoríte s partnerom o sexe? Ste pri týchto rozhovoroch úprimní a pripravení odpovedať na všetko?

09.12.2019 15:00
sex, vzťah, problém Foto:
Neklape vám to?
debata

Hoci nie každému je príjemné rozoberať intímnosti, potrebné to je v každom vzťahu. Hovorí to aj štúdia zverejnená v „Journal of Sex Research“. Takýto rozhovor môže podľa vedcov výrazne zlepšiť náš sexuálny život.

Vedci sa pozreli aj na súvislosť, ako ovplyvňuje komunikácia o sexe medzi partnermi ich prežívanie spoločných intímnych chvíľ. Výsledok? Rozhovory majú vplyv na dĺžku pohlavného styku, erekciu aj orgazmus.

„Tak ako pre mužov, aj pre ženy boli rozhovory spojené s častejšími orgazmami aj s lepšou sexuálnou pohodou. Zvlášť pre ženy bola kominikácia o sexe spojená s lepším prežívaním vášnivých chvíľ s partnerom,“ uviedla autorka štúdie, Allen B. Mallory.

Rozhovory mali pozitívny vplyv predovšetkým na manželské páry či na ľudí, ktorí žili v dlhotrvajúcich vzťahoch. Ak má byť vzťah stabilný, ale zároveň vášnivý, je takáto komunikácia nevyhnutná, uvádza štúdia.

Hovoriť o takýchto témach nie je vždy ľahké, dokonca ani medzi partnermi, ktorí sa dokonale poznajú. Obavy plynú najmä z toho, že partner takýto rozhovor pochopí ako výčitku – niečo v našom sexuálnom živote nie je dobré – mihne sa mu mysľou. Preto je dobré takúto komunikáciu začať otázkou smerom k partnerovi, po čom v posteli túži, aké sú jeho sny. Takéto otázky vám pomôžu navzájom nahliadnuť do sveta túžob, ktoré ste doposiaľ skrývali, ale predsa ste ich nosili v hlave. Ak sa rozhovoríte, pri sexe vám potom môžu pomôcť aj neverbálne spôsoby komunikácie – ak poznáte svoje túžby, potom už stačí len naznačiť gestom či pohľadom, čo očakávate.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #partner #vášeň #intímnosť

+ Využite možnosť ráno si zaplávať v bazéne, alebo sa len tak schladiť vodou.
Kreativita v riešení problémov...

+ Dávajte pozor s kým sa zoznámite a nepodľahnite vášni na jednu noc.
Naučte sa hospodáriť s peniazmi inak...