Emma Watson: Smutná zo svojho single statusu? Ani náhodou!

Keď taká známa herečka ako je Emma Watson nemá s tridsiatkou na krku pocit, že nie je "dosť dobrá", je najvyšší čas zabojovať proti spoločenskému tlaku.

28.11.2019 13:00
Britain People Emma Watson Foto: ,
Emma Watson: "Som so sebou veľmi spokojná - hovorím, že som vo vzťahu sama so sebou."
debata

„Som single a som šťastná!“ Koľkých z vás single striasa pri tejto vete? Nie ste samy! Čo ale v prípade, keď nie je žena zo svojho single statusu ani trochu nadšená? Je potom zlým vzorom všetkým ostatným, ktorí momentálne nie sú zadaní? A ponúka sa tu ešte dôležitejšia otázka: Musím byť na verejnosti stále totálne šťastná, aby som obhajovala pred inými svoj život?

Strach pred tridsiatkou

Mnohí z vás single určite odpovedia „nie“ a Emma Watson tiež súhlasí. 29-ročná herečka totiž v rozhovore pre Vogue celkom otvorene porozprávala o svojom strachu pred tridsiatkou a tiež o svojich názoroch, ktoré má na stav single. „O tom, ako bude môj život pred tridsiatkou vyzerať, som mala všetky tieto predstavy. A potom strih! Teraz ten čas nadišiel, som tu a ja sa cítim vystresovaná a rozčúlená,“ povedala. Ak máte tridsať a stále nemáte vlastný dom, manžela, bábätko a ani vaša kariéra ešte nedosiahla najstabilnejší bod, potom jednoducho cítite tlak spoločnosti."

Neutrálne proti spoločenskému tlaku

Tento tlak chce Watson porozmetať. A hoci neverí v šťastný single stav, so svojím životom je spokojná. „Som so sebou veľmi spokojná – hovorím, že som vo vzťahu sama so sebou.“ Pripomeňme, že toto hnutie nevynašla ona, vzniklo v ostatných rokoch, veľmi prirodzene.

Nemilovať, stačí prijať

Veľmi podobné je to s odlúčením Body Neutrality od hnutia Body Positivity. Pretože namiesto toho, aby ste museli zúfalo milovať každý kúsok svojho tela, príjemnejšie je jednoducho prijať sa taká, aká ste. Je to bez veľkej lásky, ale aj bez nenávisti. Neutrálne. A to je to, čo chce aj Watson: Nie vždy je ľahké byť single, situácie nemusíme vždy milovať. Ale to tiež neznamená, že budeme nešťastní. Jednoducho akceptujete, že momentálne nemáte partnera a to, čo máte, sa budete snažiť čo najviac si s vďakou užiť. Ak dokážete oceniť samu seba, potom bude pre vás oveľa jednoduchšie povedať áno vzťahu v tom správnom momente.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #strach #single #neutralita #tridsať #spoločenský tlak #pravý čas

+ Dávajte si pozor na svoje zdravie, nepodceňujte to.
Vaše úsilie bude čoskoro ocenené, vytrvajte....

+ Neužívajte pravidelne lieky, pozor aby vám viac neuškodili.
Oddeľte svoju prácu od súkromia, všetci tak budú...