Single a bez partnera pri stole s jedlom? Nezúfajte, aj tak môžete byť šťastná

Šťastný môže byť aj ten, kto žije sám. Možnosť dosiahnuť toľko hľadané šťastie nie je uzavretá nikomu, ani tomu, kto je single, píše taliansky denník Corriere della Sera.

23.11.2019 08:00
žena, jedlo, jedenie, zdravá strava, kuchyňa Foto:
Ako sa stravujete doma vy sama?
debata

Stereotyp, podľa ktorého musí byť život bez partnera prirodzene smutnejší a prázdnejší ako spoločný život s inou osobou, bol teraz zrejme prekonaný. Stále viac štúdií a výskumov ukazuje, že jednotka je dokonalé číslo otvárajúce priestor osobným záľubám a koníčkom a umožňujúce venovať viac času vzťahom s priateľmi a rodinnými príslušníkmi.

Je to nové presvedčenie, ktoré vyhovuje trhu, pretože počet osamote žijúcich osôb vo svete stále rastie, alebo je to skutočnosť? Ťažko povedať. Je isté, že keď si predstavíme single osobu v kuchyni, potom obraz priemerného zamestnanca, muža či ženy, ktorý je nekvalitné hotové jedlo v polotme, tak rozšírený v kolektívnej predstavivosti vďaka filmu a televízii, spodobňuje len malú časť reality.

Žiť osamote sa môže zdať veľmi zložitou voľbou najmä v prvom čase, je to však z mnohých hľadísk tiež oslobodzujúce. Zbohom povinnostiam a zvykom v rodine, ktoré sme boli od detstva donútení dodržiavať. Naopak vítané sú nové životné štýly a rituály, úprimný výraz želania dospelého a konečne nezávislého človeka.

Nie všetko, čo sme sa naučili od rodičov, treba zahodiť. Napriek tomu single život ponúka vzácne výhody: môžete objavovať, čo sa vám skutočne páči, uvedomiť si, aké máte priority, a naučiť sa dodať správnu váhu iba svojmu fyzickému a intímnemu priestoru.

Inak povedané, ak sa v minulosti mnohí obávali chvíle, kedy opustia domov, dnes sa obrovská väčšina singles konečne plne teší slobode robiť si, čo chce, aj vďaka internetu a televízii. Kto si nikdy na internete nevyhľadal nejaký ten recept alebo nesledoval v televízii reláciu o varení?

Tu sú tri typy ľudí žijúcich osamote:

  1. Jedlo je pre neho radosťou, tou správnou odmenou po dlhom pracovnom dni. V sobotu dopoludnia nakupuje na miestnom trhu a inak kupuje iba bio potraviny v preverenom obchode: bio ovocie a zeleninu pochádzajúce z Talianska, bio mäso, bio ryby, bio cestoviny a bio saponát na umývanie riadu. Varí jednoduché jedlá. Nikdy neje bez prestierania. Ale televízia má vypnutú.
  2. Jedlo je podľa neho funkciou organizmu, ktorú sa snaží čo najlepšie využiť. Kupuje potraviny najvyššej kvality a s nízkym obsahom tuku. Nevie moc variť, ale pokúša sa o to. Má sadu amerického prestierania a večeria vždy pri obľúbenom televíznom seriáli.
  3. Jedlo je pre neho veľká strata času, takže sa ho snaží obmedziť na minimum. Je zástancom funkčného stravovania. Stáva sa, že si objedná jedlo s donáškou do domu. Inokedy ide do reštaurácie. Nepotrebuje žiadne kuchynské zariadenie. Nič neumaže, nemusí umývať riad a nemusí upratovať kuchyňu.

A aký typ ste vy?

debata chyba
Viac na túto tému: #single #jedlo #stravovanie #rituál #večera #konzum #slobodný

+ Zobudíte sa skôr a začnete robiť veci, ktoré vás budú posúvať ďalej.
Nezabúdajte na dôležité veci, ktoré máte...

+ Odhaľte svoj skrytý talent v športe, ktorý ste ešte neskúsili.
Chýba vám sebavedomie, a to vám bráni robiť veci,...