Nemáte večer chuť na sex? Toto je riešenie na milostné suchoty

Milovanie s partnerom prináša pookriatie tela aj duše. Patrí však do kategórie činností, ktoré nemožno vykonávať s premáhaním, ani sa do nich nútiť.

16.11.2019 08:00
láska, vzťah, manželstvo Foto:
Začnite spolu s partnerom tráviť poobede viac času.
debata

Chuť musí prísť samá od seba. Mnoho partnerov však naráža na problém, že počas dňa nemajú na sex čas a večer chuť. Ako to riešiť, ak nechcete nechať milostný život vyprahnúť?

Všímajte si varovné signály

Je už trochu neskoro riešiť situáciu, ak má jeden alebo druhý z vás rozvodové papiere v ruke, tajný paralelný vzťah a odôvodnenie, že veď on chcel, ale neprichádzala odozva. Nechuť k sexu večer môže byť krátkodobá napríklad vyčerpaním, stresom v práci, krátkodobým vypätím síl. Problém je, ak sa objavuje dlhodobo. Vtedy je potrebné hľadať riešenie. Nemáte chuť, pretože večer bývate grogy? Je to v tom, že ste v strese, alebo vám partner málo pomáha? Sadnite si spolu za stôl a nájdite jadro problému. Možno ho takto spoločne aj posuniete dopredu. Problém treba hľadať vždy, ak ste sa túžili milovať, keď ste zaľahli v spálni do postele, ale chuť zrazu neprichádza.

Milujte sa v inú hodinu dňa

Každý človek má inak nastavený biorytmus. No a vy možno nie ste nočnou jazdkyňou. Milujete skoré ranné vstávanie? Do fitka chodíte prvá a rozhodne nie je vašou šálkou kávy dvíhať činky po zotmení? Možno ste teda presne ten typ, ktorý si vyžaduje najviac aktivity počas ranných hodín a večer už len oddych, nohy v teple a relax. Ak to je tak, skúste si privstať. Navyše ranné milovanie má omnoho viac benefitov ako večerné. Spraví vám náladu na celý deň, dodá endorfíny a s partnerom neuveriteľne zblíži. Ak polovičku motivujete chúťkami, uvidíte, ako rýchlo prestaví budík na skoršie budenie.

Trávte spolu večer viac času

V mnohých domácnostiach je absencia večernej romantiky spôsobená príliš intenzívnym životom. Stretávate sa možno až pri večeri, po nej riešite ešte pragmatické otázky a zrazu je deväť hodina, vy nemáte na sex ani pomyslenie, keďže vám v hlave ešte víria starosti všedného dňa. Pretaktujte váš rytmus života. Začnite spolu s partnerom tráviť poobede viac času a skúste všetky praktické veci riešiť do večere. Po nej si nechajte priestor pre seba, objatie, randenie, možno aj pohár vína. Čím viac takýchto chvíľ spolu zažijete, tým viac sa naladíte na túžbu nielen po romantike, ale aj telesnom pôžitku.

Zmeňte stravovacie návyky

Strava do veľkej miery vplýva aj na libido. Nie je podstatné variť si afrodiziakum podľa tajných receptov. Pohodlne postačí ľahšia strava. Napríklad v podobe zeleninového šalátu, rýb, alebo nejakej ľahkej pomazánky na chlieb. Pretože slané lupienky, krekry, keksíky a všetko, čo sa zvykne večer pojedať, zaťaží žalúdok a rozhodne neprospieva sexuálnej túžbe.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #intimity #libido #stres #stravovacie návyky #biorytmus #ranné milovanie

+ Choďte sa prejsť na chvíľu do prírody, čerstvý vzduch vám urobí dobre.
Môžete mať svoj názor, len ho musíte...

+ Začnite jedávať pravidelne, docielite tak, že nebudete priberať.
V práci dosiahnete neuveriteľné veci, vek nehrá...