5 situácií, kedy oceníte viac nežnosti ako „len“ sex

Milovanie je rozhodne skvelou aktivitou, relaxom aj vyznaním lásky. Na druhej strane nemusí nám vždy spraviť dobre.

13.11.2019 17:00
láska, vzťah, piknik Foto:
Nie každý má na to, aby sa oddal rozkoši priamo v prírode.
debata (1)

Avšak blízkosť partnera, dotyky a nežnosti sú balzamom na dušu aj telo. Sú situácie, kedy dokonca dokážu byť pre nás užitočnejšie ako sexuálne preteky.

Po aktívnom športe

Sex môže byť skvelý strečing aj kardio. No ak ste vyčerpaná po športovom výkone, omnoho viac vám prospeje nežné túlenie, ako plné nasadenie. Je totiž len veľmi málo pravdepodobné, že s unaveným telom sa dopracujete až do cieľovej rovinky orgazmu. Avšak túlenie vám dokáže naplniť telo endorfínmi aj bez sklamania, že ste nedosiahli svoje.

Pri úzkosti a smútku

Nie vždy sa deň vydarí. Niekedy je to problém v práci, inokedy doma, v rodine. Zlá nálada, úzkosť, smútok, to nie sú práve chvíle, keď sa vám chce vyvádzať na plachte. Ale pocítiť objatie muža, jeho horúce náručie, dotyky aj bozky ozdravia často psychiku. Je príjemné vedieť, že vo svojom trápení nie ste sama. Naopak sex len preto, aby bol doma pokoj, vašu zlú náladu ešte väčšmi prehĺbi.

Po narodení detí

Je to ťažké pre obe strany. Nový človek v domácnosti nie je len ďalšia postieľka v rohu izby. Je to starosť, nočné vstávanie, často aj vyčerpanosť. Obaja partneri by často aj mali chuť, ale nemajú síl. Netreba sa však vyhýbať láskaniu, nehe a bozkom. Obaja si tak prejavíte náklonnosť, spolupatričnosť a prežijete krásne chvíle v náručí. Utuží to vzťah a prinesie viac potešenia, akoby ste sa nútili do sexuálnej aktivity.

Počas menštruácie

Treba si priznať pravdu. Predmenštruačný syndróm a kolísanie hormónov počas menštruácie nie je výmysel. A keď sú hormóny rozbúrené, tak aj chuť na sex je ako na húsenkovej dráhe. Niekedy stúpa, inokedy klesá, najhoršie je nútiť sa. Navyše ak máte bolestivú menštruáciu, ani silné libido nezaručí príjemné milovanie. Pritúlenie, poláskanie, dotyky, pohladenia, to od partnera padne vždy dobre. Navyše hladkať na intímnych miestach sa môžete obaja a uvidíte, že si budete rozumieť aj bez sexuálneho splynutia.

V prírode

Príroda v človeku prebúdza pudovú zložku. Nie každý má však dostatok odvahy, adrenalínu a exhibicionizmu na to, aby sa oddal rozkoši priamo kdesi v závetrí. No láskanie vás nestresuje a môžete si ho užívať ako tínedžeri. Či už v aute, ak je zima, alebo vonku na lúke. Dotyky a neha s milovaným človekom mimo domova sú vždy krásnym zážitkom a verte, že výlet prežijete úplne inak. Romanticky a láskyplne. A ktovie, možno sa časom aj viac osmelíte.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #milovanie #úzkosť #zlá nálada #láskanie #nežnosti #vyčerpanosť

+ Dávajte si pozor na svoje zdravie, nepodceňujte to.
Vaše úsilie bude čoskoro ocenené, vytrvajte....

+ Neužívajte pravidelne lieky, pozor aby vám viac neuškodili.
Oddeľte svoju prácu od súkromia, všetci tak budú...