Párom, ktoré sa zoznámili online, to vydrží dlhšie

Stále sú ženy, ktoré sú voči zoznamkám nedôverčivé. Majú pocit, že tam "číhajú" len muži, ktorým ide o sex, chcú ich rýchlo využiť a ešte rýchlejšie im zamávať z rýchlika... Omyl. Online-páriky vraj majú pred sebou dlhšiu budúcnosť.

12.11.2019 13:00
online zoznamka, rande, sociálna sieť Foto:
Vzťahy, ktoré sa začali online, sú spojené s dlhými konverzáciami.
debata

Nielen preto, že výber je veľký, ale aj preto, že páriky, ktoré sa zoznámili online, vydržia spolu dlhšie. Ukázala to aktuálna štúdia Cornell univerzity. Dvaja vedci pozorne sledovali správanie ľudí pri zoznamovaní už od roku 1995, slúžila im na to platforma match.com. Zistili, že sme sa zmenili oveľa viac, ako sa domnievali.

Predovšetkým, čo sa týka medzinárodných manželstiev a vzťahov. Pri „klasickom“ randení sa človek vo väčšine prípadov spolieha na svojich priateľov, prácu, koníčky a okruh známych. Pri online randení, keď si nenastavíte žiadne filtre na obmedzenie výberu, prakticky nie sú žiadne hranice. Od roku 1995 vzrástol počet medzinárodných sobášov. A netreba si o ne robiť starosti, pretože podľa vedcov by mali práve tie trvať dlhšie a byť stabilnejšie.

Prečo je to tak? Vedci si zatiaľ nie sú celkom istí. Vysvetľovať by to mohol fakt, že človek si „vyberá“ zámerne, a už od začiatku jasne definuje, že hľadá niekoho s podobnými záujmami. Okrem toho sú vzťahy, ktoré sa začali online, spojené s dlhými konverzáciami. Tými si účastníci prakticky odklepnú, že sú si blízki.

V každom prípade tieto pozorovania poskytujú dobré argumenty, keď sa vás priatelia a rodina opäť spýta, prečo si hľadáte niekoho práve cez internet. Ak chcete byť skutočne odporná, môžete povedať, že vaše manželstvo bude tým pádom oveľa lepšie, ako tie „bežné“.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #manželstvo #rande #rozhovor #online

+ Posilnite svoju imunitu zdravou stravou a odpočinkom.
Neočakávané príjmy vás potešia, buďte pripravený....

+ Nezabúdajte na hydratáciu, vaše telo ju nevyhnutne potrebuje.
Dôležité rozhodnutia prinesú očakávané zisky....