Sex pred svadbou? Áno! Môže zlepšiť váš sexuálny život

Sex pred svadbou je stále trochu tabuizovanou témou. Napriek tomu, že dnešná doba sa považuje za presexualizovanú, stále existujú odporcovia milovania pred svadbou. Majú na to svoje dôvody, ale psychologička Lesley Goth, napriek tomu, že je kresťanka, sa v tomto prípade postavila desatoru.

30.10.2019 15:30
láska - partneri - vášeň - sex Foto:
Nemusíte sa vyhýbať sexuálnemu potešeniu, aj keď priame splynutie si necháte až na manželstvo.
debata

Základom je správny postoj k sexu

Lesley Goth je psychologička, ktorá sa špecializuje na partnerské poradenstvo. V mnohých prípadoch si všimla, že kameň úrazu vo vzťahoch býva práve sexuálna oblasť. Vo svojej praxi si všíma niekoľko paradoxov. „Mnohí mladí ľudia, ktorí považujú sex za niečo hriešne, vstupujú do vzťahov a pritom nepoznajú ani svoje telo, vlastnú sexualitu a potom samozrejme nemôžu uspokojiť seba ani partnera,“ hovorí Lasley a upozorňuje, že prežívanie sexuality je veľmi dôležité a aj v tejto oblasti je nutné byť dobrým partnerom, inak vzťah môže stroskotať.

Problém po svadbe

Sexuálny život je veľmi dôležitý pre veriacu aj neveriacu dvojicu. Podľa Lesley Goth dokonca tak dôležitý, že kvôli nesúladu sa vzťah môže aj rozpadnúť. Sex prirodzene nie je vo vzťahu dvoch ľudí to najdôležitejšie, ale ako sama radí, je lepšie nájsť si partnera, ktorý nám bude vyhovovať komplexne. Ako v partnerskej rovine, tak aj v sexuálnej. Preto ak si s niekým nerozumiete po telesnej stránke, je vhodné skúsiť niekoho, s kým to bude krajšie v každej oblasti. A to zistíte len milovaním pred definitívnym súhlasom na spoločný život.

Dobrá rada aj pre tých, ktorí nechcú

Ak nechcete prežiť sex pred svadbou, Lesley Goth tvrdí, že sa do toho nemáte nechať nútiť, ani sa ponáhľať. Na mieste je však rozprávať sa o sexuálnych predstavách. Môžete prežiť krásne hladkanie, petting, láskanie aj bez priameho pohlavného styku. Byť s niekým nahý, láskať sa, objímať, prežívať sexuálne pocity prezradí o vašich aj partnerových preferenciách mnoho. Nemusíte sa teda vyhýbať sexuálnemu potešeniu, aj keď priame splynutie si necháte až na manželstvo. Vďaka tomu môžete začať budovať sexuálny súlad bez strachu, že ak by ste sa nakoniec nevzali, stále ostanete pannou pre toho vyvoleného.

Nebojte sa samej seba

Mnoho žien a mužov, ktorí si nechávajú sexuálny život až po svadbe, obvykle zatláča do úzadia aj vlastnú sexualitu. Lesley Goth pritom hovorí, že človek by mal sám seba poznať aj v sexuálnej oblasti ešte pred tým, ako s niekým vstúpi do spoločného života. Dokonca tvrdí, že je to rovnako dôležité ako poznať čo máme radi, čo sa nám nepáči, aké máme hodnoty. Pretože aj sexuálne šťastie vybudované s partnerom musí stáť na základoch poznania, ktoré musí absolvovať každý sám so svojim telom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #svadba #sexualita #intimity #milovanie #sexuálne predstavy

+ Zmeňte každodennú rutinu a pridajte do nej niečo čo vášmu telu chýba.
Ak ste sa zmýlili nevadí, ide o to či to...

+ Doma môžete cvičiť tiež, otázkou je len či naozaj chcete.
Finančná nezávislosť je bližšie, ako si myslíte....