7 typov vzťahov, ktoré nikdy nevydržia

Môže niekto predpovedať, či budú dvaja ľudia šťastne žiť po celý život? Je ťažké pozerať sa do budúcnosti...

07.11.2019 09:00
zlo, hnev, hádka, agresia, domáce násilie Foto:
lásku. Ak sú vo vzťahu dve tvrdohlavé hlavy, končí sa zväčša rozchodom.
debata

Každopádne, šance na fungujúci vzťah sú vyššie, keď do partnerstva investujú obaja rovnakým dielom a v priebehu rokov si všimnú, keď niečo nefunguje…

7 typov vzťahov, ktoré sa určite rozpadnú

Niečo za niečo
Ona nechcela sex, takže nedostala darček. On nemohol ísť kvôli práci na dovolenku, tak išla sama… Existujú páry, ktoré nepoznajú kompromisy a nikdy by nezdieľali svoje túžby a sny. Hrajú len hru: Keď mi niečo dáš, dám aj ja tebe. Túto hru vydržia hrať dovtedy, kým to jeden z nich nevzdá. Skutočná láska nie je súťaž – buď dáva každý rovnaký prídel, alebo to krachne.

Dvaja šéfovia
Tento vzťah je len o sile vôle. Vodcovia sa nechcú vzdať, ani keď ide o lásku. Ak sú vo vzťahu dve tvrdohlavé hlavy, končí sa zväčša rozchodom.

Len fyzická príťažlivosť
Keď dvoch spája len sexuálna príťažlivosť, vzťah môže len zlyhať. Pretože ten si vyžaduje aj komunikáciu, vedenie domácnosti, trávenie spoločného času. Byť spolu v dobrých aj zlých časoch. Sex nestačí.

Emocionálna nestabilita
Keď sa musí jeden stále starať o druhého, vzťah príde do bodu „dosť“, stačilo. Obzvlášť vtedy, keď ten, čo sa obetuje, dáva, ale nič nedostáva späť. Keď je neustále kritizovaný aj napriek tomu, že sa snaží, rozhodne sa nakoniec ísť svojou cestou.

Mysliteľ a hlupáčik
Aj keď sa dvaja stretli a naozaj do seba zamilovali, neskôr budú viditeľné intelektuálne rozdiely. Ak sa jeden z nich chce celý život rozvíjať a učiť, kým druhý dáva prednosť gauču, televízoru a čipsom, uznajte, nemôže to fungovať.

Hviezda a obdivovateľ
V určitom okamihu to vzdajú aj tí „najvernejší“, pretože tiež túžia byť milovaní a zbožňovaní. Energia a podpora musia byť vyvážené, inak to nefunguje.

Zaľúbení do ilúzie
Vzťah, v ktorom sa nemožno na partnera spoľahnúť, pretože podvádza, má neserióznych priateľov alebo iba hlúpe zvyky. Vzťah, v ktorom jeden žije v ilúzii a celý čas dúfa, že ten druhý sa zmení, fungovať nemôže.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #rozchod #kritika #túžba #kompromis #snaha #ilúzia #intelekt

+ Nepodliehajte panike, všetko sa čoskoro vráti do normálnych koľají.
Prehodnoťte svoj postoj a začnite na sebe...

+ Začnite jedávať pravidelne, docielite tak, že nebudete priberať.
V práci dosiahnete neuveriteľné veci, vek nehrá...