Sex počas tehotenstva môže byť bezpečný aj príjemný

Čakáte vytúžené bábätko? Nebojte sa s partnerom prežiť aj vrcholné zážitky telesnej lásky.

26.10.2019 17:00
sex, vzťah, intimity, tehotenstvo Foto:
Prežiť pekné intímne chvíle je možné aj vo vyšších štádiách tehotenstva.
debata

Pretože prejavovať si lásku a náklonnosť je príjemné pre muža, ženu a koniec – koncov aj pre budúceho potomka. Deväť mesiacov čakania rozhodne nemusí byť deväť mesiacov sexuálneho pôstu.

Penis nie je zbraň

Pokiaľ tehotenstvo prebieha štandardne, nie je potrebné sa báť, že penis by mohol dieťaťu ublížiť. Ako hovorí gynekologička Holly Cummings, dieťa je v bezpečí plodovej vody, ktorá ho bezpečne chráni ako pri pohybových aktivitách, tak aj pri sexe. Netreba sa báť, že by penis nejakým spôsobom narušil pokojný vývin dieťaťa. Omnoho horší je strach, že sa môže niečo stať. Ten z potenciálne pekného milovania spraví razom otrasný zážitok.

Skúste nové pozície

Ako sa mení telo ženy, tak sa menia aj pozície, v ktorých si milovanie užijete. Takže je to o citlivom objavovaní a experimentovaní. Nenechajte sa odradiť, ak vám napríklad poloha, ktorú ste mali obľúbenú, zrazu nerobí príliš dobre. Skúste iné pozície, využite rôzne podložky vo forme vankúšov. K niektorým polohám sa opäť vrátite po šestonedelí, iné mnohé počas tehotenstva môžete objaviť.

Tolerujte iné chute

Zmenená túžba po sexe sa môže objaviť na strane ženy, ale aj partnera. Pretože sa mení hormonálna skladba oboch partnerov. To samozrejme môže spôsobiť aj zmeny na libide. Nie vždy je potrebné očakávať divoký sex. Niekedy to môže byť len jemné láskanie alebo nežnosti. Príjemná erotická masáž a spoločné sa hladkanie, či dráždenie až k orgazmu. Prežiť pekné chvíle je možné aj vo vyšších štádiách tehotenstva.

Sú aj červené vlajky

Sex v tehotenstve je možný, kým sa pri ňom cítite príjemne a kým nenastanú problémy. Dokotor Joseph Chappelle hovorí, že sex nie je vhodný, ak je napríklad krčok maternice príliš nízko, alebo je riziko predčasného pôrodu. Preto je dobré počas prehliadok na gynekológii hovoriť aj o vašom intímnom živote. Pretože nie je cestou sa ho zriecť, ale prežiť ho tak, aby ste mali príjemný zážitok a neohrozili seba ani dieťa.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #tehotenstvo #intimity #libido #milovanie #sexuálne polohy

+ Hygiena je na prvom mieste, preto ju nezabúdajte dodržiavať.
Neznepríjemňujte prácu ľuďom okolo vás, lebo vy...

+ Doma môžete cvičiť tiež, otázkou je len či naozaj chcete.
Finančná nezávislosť je bližšie, ako si myslíte....