Ako partnerovi odpustiť? Ak to urobíte, už žite prítomnosťou

Zradil vás, ale je potrebné pohnúť sa ďalej. Ak ste rozhodnutá partnerovi odpustiť, môžno vám pomôže týchto 5 tipov.

16.10.2019 09:00
muž a žena, rozchod Foto:
Odpustiť či nie?
debata

1. Napíšte si, čím vás partner zranil a ako. Potom si definujte, prečo mu chcete odpustiť. Napríklad: „Chcem s tou bolesťou skoncovať.“ V tomto období môžete plakať, zúriť, kričať – dať emóciám voľný priebeh. Môžete si dovoliť všetko, čo vám pomôže emocionálne sa vyrovnať s tým, ako vám niekto ublížil, ako vás zradil.

2. Pokúste sa vcítiť do osoby, ktorej chcete odpustiť. Musíte sa prestať vnímať ako obeť, možno existovali racionálne dôvody, prečo on konal tak či onak. Ak sa na udalosť pozriete jeho očami, možno ju zrazu uvidíte v celkom inom svetle. Pokúste sa o to.

3. Uvedomte si, že minulosť sa nedá zmeniť. Ak sa chcete pohnúť ďalej, rozhodnutie je potrebné urobiť čo najskôr. Musíte myslieť na to, že odpustením pomôžete najmä samej sebe.

4. Nastavte sa na svoj rituál. Možno to znie zvláštne, ale ak si každý deň poviete, prečo ste rozhodnutá partnerovi odpustiť, môže to pomôcť. Dokonca si tieto vety opakujte nahlas a stále dookola. Môžete symbolicky vhodiť lístok, na ktorom je spísané, čím vám ublížil, do koša. Alebo ho spáľte. Robte to vždy, keď budete opäť uvažovať nad tým, že mu vlastne odpustiť nechcete.

5. Doprajte si toľko času, koľko potrebujete. Ak si budete istá, že ste na tento krok pripravená, pohovorte si s partnerom a dostaňte zo seba slová: „Odpúšťam ti“. Môžete si pohovoriť, všetko spoločne „rozobrať“, ale ak sa tak stane, už nechajte túto tému tak, uzavrite ju a žije prítomnosťou.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #rozchod #partner #klamstvo #odpustenie

+ Cvičte aj v pohodlí domova, vaše telo sa potrebuje začať viac hýbať.
Momentálne nie je čas na míňanie peňazí,...

+ Nezabúdajte na hydratáciu, pre vaše telo je veľmi dôležitá.
Čím neskôr začnete, tým neskôr skončíte, pamätajte....