Tipy ako zariadiť, aby vám žiarlivosť vzťah nerozbila, ale posilnila

Žiarlivosť sa nepovažuje vo vzťahu za cnosť. Často dokonca stojí za rozpadom spolužitia.

09.10.2019 09:30
žiarlivosť, kontrola Foto:
A nedáte si s večným kontrolovaním partnera konečne pokoj?
debata

V istom období vzťahu sa však môže objaviť na oboch stranách. Naučte sa túto emóciu zvládnuť tak, aby sa nepostavila proti vám, ale naopak, dala vietor do plachiet vášmu vzťahu.

Energia, ktorá vás pohne

Žiarlivosť je emócia a aj preto sa ťažko ovláda. Na druhej strane, ak ju rozmeníme na drobné, tak pochopíme, že nemusí mať len ničivú silu. Emócia pochádza z latinského názvu emotion, čo v preklade znamená energia, ktorá ťa pohne. Žiarlivosť teda môže pôsobiť aj ako tornádo, ktoré všetko zničí, aj ako vietor, vďaka ktorému chytíte správny kurz. Ako žiarlivosť zvládať radí kouč Curtis Watkins.

Stavte na úctu, nie podozrenie

Nejde o to, že druhého chcete kontrolovať alebo podozrievať. Lenže práve podozrenie vzbudzuje konanie, ktoré nie je prirodzené pre partnerov, hoci táto doba ho často prezentuje ako bežné. Curtis Watkins napríklad radí, aby ste počas jedla alebo spoločných večerov vypli telefón. Neťukali do neho, nečítali si stále sociálne siete, ale venovali sa sebe a tak si do veľkej miery prejavili aj úctu. Práve v opačnom prípade môže byť žiarlivosť podozrievavá, kto je pre vás stále dôležitejší ako partner. Vďaka tejto forme žiarlivosti sa tak môžete inšpirovať k vytvoreniu priestoru pre seba.

Dôverujte si

Žiarlivosť je aj o tom, že si k sebe vybudujete dôveru. Pretože ak chýba, celý vzťah je trochu nešťastný. Práve počiatočná žiarlivosť vám môže naznačiť, že vo vzťahu tak trochu pokrivkáva práve dôvera. Namiesto prehlbovania žiarlivosti teda radšej spravte kroky k prehĺbeniu dôvery. Nakoniec sa možno práve žiarlivosti o pár rokov poďakujete, že ste si začali dôverovať omnoho viac, ako iné dvojice.

Dávajte si náklonnosť

Curtis Watkins hovorí, že žiarlivosť často vzniká vtedy, ak má jeden z partnerov pocit, že ten druhý dáva okoliu viac priestoru, pozornosti a aj času ako jemu. Preto je dobré si povedať, že vyrovnáte misky váh a na prvé miesto dáte partnera. Aby ste si našli čas na seba, na rozhovor, spoločné chvíle, radosti, aj flirt medzi vami dvoma.

Berte žiarlivosť ako prejav náklonnosti

Žiarlivosť môže byť aj príjemná. Ak nie je vďaka predchádzajúcim bodom obmedzujúca, niekedy je príjemné vedieť, že ten druhý na vás žiarli. Pretože žiarlivosť je do istej miery spojená s láskou. Kto neľúbi, nebude predsa žiarliť. Preto je príjemné, ak žiarlivosť niekedy premeníte na žart, zasmejete sa spolu a budete šťastní, že obaja máte niekoho, komu na vás záleží, nechce o vás prísť a preto tak trochu žiarli.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #úcta #rozchod #žiarlivosť #náklonnosť #podozrievanie #dôverovať si

+ Pomáhajte s triedením odpadu, deti uvidia ako vám na tom záleží.
Zopár vecí sa pokazilo, avšak to nemusí byť len...

+ Súťažný duch vás posunie ďalej, než ste si mysleli.
Finančná nezávislosť je na dosah, pokračujte v úsilí....