Prežívate skutočnú lásku alebo len sebaklam? Takto to zistíte!

Zamilovanosť má mnoho tvárí a jednou z najmenej príjemných je presviedčanie samej seba, že žijete v láske, hoci ide len o jej kulisy.

29.09.2019 17:00
láska, problém, vzťah, rozchod Foto:
Ak ide o pravú lásku, tak to cítite naozaj intenzívne a nepochybujete.
debata

Napriek tomu mnoho ľudí prežije v takomto umelom svete desiatky rokov a nakoniec skončia so zlomeným srdcom. Preto je vždy vhodné oddeliť skutočnú lásku od toho, čo iba chcete, aby ňou bolo.

Čím skôr, tým lepšie

Karen Finn je poradkyňa pri rozvodoch a v posledných rokoch si čoraz viac všíma, že ľuďom sa rozpadajú vzťahy práve preto, že si nahovárali, že majú lásku, pritom to bol len zvyk, zotrvačnosť, pohodlnosť. Keď ju potom niekedy v jeseni života spoznajú v plnej kráse, často opúšťajú všetko, čo si celý život budovali. No ak by sa roky neklamali, mohli žiť v láske omnoho skôr. Čím skôr totiž spoznáte pravú lásku, tým viac času máte na jej vychutnávanie.

Ako si chýbate?

Nie všetky dvojice si chýbajú rovnako. Ak ide o pravú lásku, tak to cítite naozaj intenzívne. Myslíte na druhého človeka a chcete ho nosiť aspoň v srdci so sebou, ak už nie ste spolu fyzicky. Ak ide o sebaklam, často si len večer zavoláte, aby ste sa uistili, že ten druhý je v poriadku, prípadne verný. Ale celý deň si žijete samostatne.

Viete, že je to ten pravý

Ak máte pochybnosti o partnerovi a máte pocit, že rovnako šťastná by ste dokázali byť aj s niekým iným, ide skôr o chiméru lásky, ako skutočné city. Ak totiž ide o lásku a šťastie, aj počas tej najhoršej partnerskej hádky ste niekde v hĺbke duše presvedčená, že by ste bez súčasného partnera nechceli byť.

Vizualizácia straty

Karen Finn radí, že veľmi dobrou formou ako oddeliť lásku od klamu je predstaviť si život bez partnera. Ožijete, máte zrazu plnú hlavu plánov na to, čo by ste robili inak, akoby ste žili, čo by ste skúsili? Je teda pravdepodobné, že potom nežijete v láske. Naopak, ak si predstavíte, že by ste mohli robiť čokoľvek, ale napriek tomu by to nebolo tak krásne ako v spoločnosti polovičky, nejde o sebaklam, ale skutočnú lásku. Práve plánovanie budúcnosti vie preveriť pravú lásku od jej dymového oblaku.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #zlomené srdce #zamilovanosť #sebaklam #skutočné city

+ Každý deň môže byť krásny, otázkou len je, ako sa k tomu postavíte.
Nie je všetko jednoduché, ak chcete niečo...

+ Odhodlanie prináša výsledky, nevzdávajte sa.
Dokážete sa naučiť všetko čo treba, preto sa nebojte o to čo bude...