Vlastnosti, ktoré by nemali chýbať ideálnemu chlapovi

Pre každú je ideálny muž iný, ale mal by mať niekoľko vlastností, ktoré zvyšujú šancu, že neostanete len pri flirte, ale preklopíte vzťah do peknej životnej súhry. Všímajte si, či vám ladia nie práve najdôležitejšie partnerské veci.

22.09.2019 17:00
láska, vzťah, intimity Foto:
Pocit bezpečia nie je len o ochrane, ale aj dôvere a potešení sa navzájom.
debata

Chémia

Ťažko sa definuje, ale keď sadne, tak jednoducho okamžite viete, či tam je alebo nie. Nemajte výčitky povedať aj dobrému chlapovi, že jednoducho tam nie je to, čo by malo. Je to fluidum, pri ktorom nemusíte nič robiť ani hovoriť, ale ste si sympatickí. Ak to chýba, ťažko budete nachádzať v budúcnosti spoločnú reč.

Otvorenosť

Je veľmi ťažké budovať vzťah s niekým, kto je uzavretý. Nie, nemusí to byť extrovert, ale je potrebné, aby ste sa vedeli otvorene rozprávať prakticky o všetkom. Otvorenosť je pre mužov niekedy problémom, ale terapeutka Helen LaKelly Hunt tvrdí, že je veľmi podstatná. Napríklad aj preto, aby ste si vedeli v budúcnosti veci vydiskutovať a nielen ich premlčať.

Rovnosť

Je veľmi vhodné budovať ju prakticky od prvého rande. Rovnosť v názoroch, rovnosť vo výbere miesta, rovnosť v posteli, aj pri rozhodovaní. A tak isto môžete byť seberovní partneri aj čo sa týka financií a spoločnej domácnosti. Ak niekde nie je rovnosť, podľa Helen LaKelly Hunt sa to skôr či neskôr pretaví do vzťahových problémov.

Pocit bezpečia

Nie je to o tom, že by ste neboli dostatočne sebestačná, alebo sa nevedeli brániť. Ale ak máte v partnerovom náručí pocit, že ste v bezpečí, bude to pre vzťah omnoho lepší partner, ako ten, v ktorého náručí sa cítite neisto. Pretože pocit bezpečia nie je len o ochrane, ale aj dôvere a potešení sa navzájom. Je to o pocite pohody, ktorý každý vo vzťahu skôr či neskôr hľadá.

Asertivita

Je nutné si aj vo vzťahu dvoch ľudí zachovať asertívne správanie. A niekedy to môže aj zaiskriť, ale verte, je to lepšie akoby ste mali partnera, ktorý bude nerozhodný a nakoniec sa vždy nechá viesť vami. To, čo na prvý pohľad môže vyzerať ako celkom dobré spolužitie takým nie je. Verte či nie, ak nemá každý z dvojice zdravú mieru asertivity, čoskoro to vedie k strate pocitu, že si jeden druhého vážia a nakoniec vzťah ukončia fiaskom. To potvrdzuje aj Helen LaKelly Hunt.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #asertivita #dlhodobý vzťah #rovnosť #otvorenosť #chémia lásky #fluidum #pocit bezpečia

+ Nebojte sa, čo má prísť príde, ale môžete tomu aj dopomôcť.
Nenechajte nikoho aby si z vás robil srandu, alebo...

+ Hydratujte svoje telo, momentálne to potrebuje stále viac a viac.
Nechváľte sa, mohlo by vám to skôr ublížiť ako...