6 veľkých rozhodnutí, na ktoré by ste sa mali dobre vyspať!

Pri väčšine rozhodnutí sa spoliehame na svoju intuíciu, existuje však pár vecí, nad ktorými by sme mali dumať dlhšie, kým sa skutočne rozhodneme...

25.09.2019 12:00
byt, dom, hypotéka, hádka Foto:
Rozhodnutia vo vzťahoch patria do kategórie veľké.
debata

Pre rozhodovanie existujú protichodné stratégie. Nemecká štúdia zistila, že „podvedomie je dosť inteligentné na výber tých najlepších možností“. Takže keď si po príjemnej noci strávenej s priateľmi spontánne kúpite letenku do Španielska, pravdepodobne je všetko v poriadku. Iné štúdie však ukazujú, že pri rýchlom rozhodovaní nepoužívame niektoré časti mozgu. Preto sa niekedy zobudíme a ľutujeme veci, ktoré sa nám pred pár hodinami zdali ako „výborný nápad“. Nie všetko však „strávime“.

Vyčiarknúť niekoho zo svojho života

Po hádke môžeme rýchlo vybuchnúť a zaprisahávať sa, že už nikdy v živote nechceme vidieť kamarátku či nejakú členku rodiny a nikdy s ňou už neprehovoríme. A niekedy je to správne rozhodnutie. Ale ak ide o rodičov alebo o skutočne blízkeho priateľa, ktorý vám ublížil, je na mieste, ak si to necháte prejsť hlavou a všetko si poriadne premyslíte.

Nechať sa potetovať

Bez plánovania a prípravy? Občas je to „cool“, ale to, že sa na tetovanie dlho čaká, má aj svoje výhody. Nie je totiž len na chvíľu, ale na celý život. Takže hoci si neplánujete nechať potetovať celý chrbát, je každopádne lepšie popremýšľať nad tým, aký druh tetovania chcete mať a predovšetkým od koho!

Dať výpoveď v práci

Mali ste skutočne nanič deň v práci? Myšlienka vykašľať sa na to všetko, vás poriadne dráždi? Rozumieme vám. Ale je to poriadne riskantný krok. Najskôr by ste sa mali uistiť o tom, že si to vôbec môžete dovoliť.

Zaobstarať si domáce zviera

Súhlasíme, videá psov a mačiek na internete sú neskutočne milé. A keď sme včera videli na Facebooku fotku nechceného psa, aj sme si poriadne poplakali. Ale pozor, domáce zvieratá si vyžadujú veľa času, práce a stoja veľa peňazí. Poriadne si premyslite, či si môžete dovoliť prevziať na seba túto zodpovednosť.

Presťahovať sa do zahraničia

Dali ste spontánne výpoveď a plánujete odchod do zahraničia? Vyžaduje si to veľa plánovania. Jednoducho naskočiť do lietadla nebýva vždy najlepší nápad. Zamyslite sa nad tým, aké je asi bývať ďaleko od rodiny a priateľov a radšej choďte namiesto toho najprv na dovolenku… Poriadne si tento krok premyslite.

Spraviť veľkú zmenu vo vzťahu

Romantické zásnuby, ktoré často vidíte v televízii alebo na internete ani zďaleka nie sú také spontánne, ako to na prvý pohľad vyzerá. Tí dvaja dotyční sa už kedysi pravdepodobne o manželstve zhovárali. Toto isté platí aj pri zakladaní rodiny, spoločnom bývaní, presťahovaní či rozchode. Takmer každé rozhodnutie sa dá zvrátiť, ale najmä rozhodnutia týkajúce sa vzťahov patria do skupiny „veľké“. Dajte si na ňom záležať.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #príprava #výpoveď #plán #rozhodnutie #zodpovednosť #intuícia

+ Flexibilita a prispôsobivosť vám otvoria nové cesty.
Momentálne nemíňajte peniaze na veci, ktoré nepotrebujete....

+ Stanovte si jasné ciele, motivácia narastie spolu s úspechom.
Vášnivá práca a trpezlivosť vás povedú k...