Jedovaté otázky smerom k partnerovi? Naozaj veríte, že nimi čosi zmeníte?

Úspech vzťahu závisí aj od citlivosti pri spoločnej komunikácii. Niektoré otázky treba klásť inak alebo vôbec nie.

23.09.2019 15:00
partnerská hádka, puntičkár Foto:
Čo takto zjemniť vašu komunikáciu?
debata

Prečo ma nikdy len tak nepobozkáš?

Skôr, než vás stihne pobozkať, vy mu do oči poviete vašu výčitku. Nebozkáva vás možno tak často, ako si vy predstavujete, ale keď ho na to budete neustále upozorňovať, frekvencia jeho bozkov sa nezlepší, skôr naopak… Dajte mu možnosť, aby vám city prejavil vtedy, keď to on uzná za vhodné.

Zasa s kamarátmi?

Viete, že je celkom fajn, ak má muž kamarátov? Pretože tí, čo ich nemajú, sedia namosúrení doma. Ak partnera s úsmevom vyšlete na posedenie s kamarátmi, bude sa k vám o to radšej vracať. Každý sa potrebuje odreagovať aj mimo domu, mimo vzťahu. Ruku na srdce, vy by ste dokázali žiť bez vašich kamarátok?

To akú si mal výplatu?

Nenosí vám domoc tisíce? A to ste zrejme vedeli ešte pred tým, než ste si začali vážny vzťah. Keď vám nevadilo, koľko zarába vtedy, prečo teraz neustále tlačíte na pílu? Vy máte o jeho príjmoch iné predstavy ako on. Čo takto zamerať sa na svoju výplatu… Ak sa vám to zdá byť také jednoduché, nosiť domov viac peňazí, tak to predveďte, možno tým vášho drahého inšpirujete.

Zasa si to urobil zle!

Nech už ste od neho žiadali čokoľvek, on to neurobil podľa vašich predstáv, čo vo vašom ponímaní znamená, že to urobil zle. Váš učiteľský prejav v ňom vzbudí jediné – nechuť. A hádajte, ako sa bude hrnúť do toho, aby to napravil… Požiadať partnera o to či ono sa dá celkom inak, rovnako, ako mu naznačiť, že ste si jeho pomoc predstavovali trocha inak. Je to o citlivosti komunikácie, ktorá vo vzťahu zohráva dôležitú úlohu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #partner #komunikácia #otázky

+ Tréning s priateľmi prinesie zábavu a zlepší výkonnosť.
Nebojte sa požiadať o zvýšenie platu, zaslúžite si to....

+ Odhaľte svoj skrytý talent v športe, ktorý ste ešte neskúsili.
Chýba vám sebavedomie, a to vám bráni robiť veci,...