Sex počas menštruácie. Na toto si dávajte pozor

Milovanie počas menštruácie nie je ani zakázané, ani nijako rizikové. Navyše mnoho žien práve v tomto období vykazuje aj vyššiu vzrušivosť a nárast libida. Je však pár dôležitých vecí, na čo je v týchto kritických dňoch vhodné myslieť.

19.09.2019 17:00
sex, vzťah, intimity Foto:
Sex počas menštruácie prináša krajšie orgazmy.
debata

Užite si vzrušenie

Sexuologička Laura Deitsch hovorí, že sex a intimitu počas menštruácie netreba tabuizovať. Pretože žena na obdobie menzesu neprestáva byť ženou ani sexuálne túžiacou osobou. Preto sa intímnostiam netreba vyhýbať. Ak vám však nie je povôli priame milovanie, alebo je menštruácia príliš silná, s partnerom sa môžete zbližovať aj inak. Môžete ho láskať vy, on vám môže masírovať klitoris rukou, či hračkami až k vyvrcholeniu. Skrátka nedovoľte, aby sa počas týchto dní spomedzi vás vytratila sexuálna náklonnosť a orgazmus, ak máte na ne chuť.

Sex počas menštruácie je krajší

Zabudnite na to, že po milovaní môžu na partnerovom penise ostať stopy krvi. Ak si chcete uchrániť posteľné plachty, dajte pod seba osušku. Telo ženy nie je pri menštruovaní nijako poškodené a milovať sa môžete do sýtosti. Navyše Laura Deitsch tvrdí, že práve v tých dňoch sa milovaniu určite netreba vyhýbať. Pretože prekrvené intímne partie prinášajú krajšie orgazmy. Nehovoriac o tom, že práve sťahy počas vyvrcholenia odstraňujú aj menštruačné bolesti.

Chráňte sa ako obvykle

Ak používate hormonálnu antikoncepciu, tak je všetko v poriadku. No rozhodne sa nespoliehajte na to, že počas periódy si nemusíte s partnerom dávať pozor. Ak používate bariérovú antikoncepciu, použite ju aj počas menštruácie. Laura Deitsch hovorí, že nemožnosť otehotnieť je len mýtus. Riziko je síce podstatne nižšie ako napríklad počas ovulácie, ale je množstvo žien, ktoré sa spoliehali, že menštruácia je bezpečným obdobím a o deväť mesiacov kočíkovali.

Chráňte sa dvakrát

Nielen pred počatím, ale aj pred infekciami. Netreba zabúdať, že pH pošvy je v tomto období mierne rozhasené. Preto by mala byť samozrejmosťou sprcha, umytie a je vhodné, ak sa aj partner umyje vašim intímnym gélom a nie svojou bežnou kozmetikou. Pretože v čase menštruácie je vagína náchylnejšia na infekcie, ktoré by v inej časti mesiaca jej mikroflóra zdravo vychytala. Preto opatrne. Vhodné je v tomto čase napríklad aj použitie prezervatívu, hoci ho možno bežne so stabilným partnerom vynechávate.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #hygiena #intimity #libido #milovanie #menštruácia #infekcie

+ Malé kroky vedú k veľkým zmenám v zdraví a športe.
Nevyberajte si tú najjednoduchšiu cestu, nie je to poslanie...

+ Vyvážená strava a pohyb sú základmi vášho dobrého zdravia.
Ukážte čo dokážete, neskrývajte si nápady len pre...