Toto je najbežnejší dôvod, prečo sa ženy holia v intímnej oblasti!

Belgický výskumný tím sa dopracoval k odpovediam na otázky o aktuálnom trende v oblasti intímnych strihov a dôvodov, prečo sa ženy (ne)holia v intímnej oblasti.

22.09.2019 11:00
vagína Foto:
Prúžok v strede, brazílsky strih alebo "húština". Tím belgickej univerzity skúmal motiváciu pre rôzne intímne strihy.
debata

Spoločenský tlak nehrá pri (ne)odstraňovaní chĺpkov u žien žiadnu rolu, ukázala to aktuálna štúdia belgickej univerzity.

4 z 5 žien sa holia pravidelne

Prúžok v strede, brazílsky strih (úplne dohola) alebo „húština“. Tím belgickej univerzity skúmal motiváciu pre rôzne intímne strihy. Pod titulkom „holiť či neholiť“ v „Public Hair Removal and Its Association with Relation and Sexual Satisfaction in Woman and Men“ sa spytovali dohromady viac ako 4 tisíc účastníkov starších ako 15 rokov. Nešlo pritom len o to, či sa holia, ale tiež prečo sa (ne)holia. 80 percent spytovaných žien sa v intímnej oblasti oholilo krátko pred prieskumom, v prípade mužov išlo len o 39 percent. Len 3 percentá žien si intímne ochlpenie nikdy neodstraňovalo, u mužov toto číslo stúplo až na 21 percent.

Najčastejší dôvod: Orálny sex

Čo sa týka dôvodov, prečo si ženy odstraňujú chĺpky v intímnej oblasti, ženy s ktorými autori štúdie diskutovali, sa viacmenej zhodovali. Až 75 percent uviedlo, že si oveľa viac užívajú orálny sex. 39 percent mužov označilo orálny sex ako dôvod holenia. 67 percent žien sa po holení cíti „ženskejšie“ (čo tým mysleli, sa v štúdii neuvádza), 63 percent si vďaka holeniu užíva „pocit ľahkosti“ a 62 percent žien uviedlo, že ich partner uprednostňuje intímnu oblasť bez chĺpkov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #orálny sex #holenie #chlpy #intímna oblasť

+ Využite možnosť ráno si zaplávať v bazéne, alebo sa len tak schladiť vodou.
Kreativita v riešení problémov...

+ Zvoľte pohodlnú obuv a oblečenie, čaká vás náročný športový deň.
Užite si naplno príjemné počasie a využite...