Kedy je lepšie vzťah na diaľku ukončiť?

Vzťah na diaľku skutočne nie je jednoduchý. Všetci, ktorí ho vedú, vedia, o čom píšeme. Pre niektoré páry nie je problém byť od seba aj niekoľko stoviek kilometrov. Iní túto situáciu nezvládajú dobre a vzťah kolíše.

18.09.2019 09:00
vzťah, dôvera, láska, vzťah na diaľku Foto:
Je pochopiteľné, že vo vzťahu, v ktorom je veľká vzdialenosť, je ťažšie dôverovať jeden druhému nepretržite.
debata

Ak si všimnete týchto päť znakov, bude lepšie ho ukončiť.

Pokojne sa bez neho zaobídete ešte týždeň

Kedysi ste počítali hodiny, dokonca možno minúty, kým ho znova uvidíte. Medzitým sa to zmenilo a už vám nezáleží na tom, či sa stretnete o týždeň alebo až o mesiac. Ak vám váš partner už skutočne nechýba, mali by ste premýšľať o tom, prečo by to tak mohlo byť a či vám tento vzťah naozaj ešte dáva zmysel. To, že sa jeden z vás na krátky čas trochu „stiahne“, je úplne normálne. Každý potrebuje čas aj pre seba. Z dlhodobého hľadiska však ide o jasný signál, že partner nie je na tej najvyššej priečke.

Nemáte spoločné plány do budúcnosti

Práve vo vzťahu na diaľku je dôležité mať spoločné ciele do budúcnosti. Keď neviete, kde chcete byť o dva či tri roky a ako nájdete cestu, aby ste boli v dohľadnom čase v tom istom meste, to nie je optimálny základ pre vzťah. Najmä pri otázke, či chcete jedného dňa spolu žiť, by ste rozhodne mali súhlasiť.

Nedôverujete mu

Je pochopiteľné, že vo vzťahu, v ktorom je veľká vzdialenosť, je ťažšie dôverovať jeden druhému nepretržite. Avšak práve to je enormne dôležité, aby váš vzťah mohol fungovať. Váš partner spoznáva nových ľudí, stretáva sa s nimi a vy pri tom nemôžete byť? Áno, to zabolí, napriek tomu by ste si mali byť istá tým, že vás nepodvádza. Ak máte pocit, že pred vami niečo tají či vás dokonca klame, mali by ste svoj vzťah skutočne zvážiť. Ak naopak, po vás stále túži a chce vás vidieť, je to dobré znamenie.

Keď sa vidíte, hádate sa

Celé týždne ste sa naňho tešili a keď sa objaví, hneď sa pohádate? Iste, v každom vzťahu sa argumentuje a potom dochádza k zmiereniu. Našťastie, pretože argumenty sú v láske mimoriadne dôležité. Povedať áno všetkému z dlhodobého hľadiska nedáva predsa zmysel. Ak však nemôžete spolu normálne hovoriť bez toho, aby ste sa hneď nepohádali, nie je to zdravé a šťastie vám to rozhodne neprinesie.

Už sa spolu nerozprávate

Nemáte už spoločné témy? To je veľmi zlé znamenie, lebo diskusia je vo vzťahu alfou a omegou. Najmä ak ste od seba vzdialení stovky či tisíce kilometrov, je dôležité byť otvorený voči svojim pocitom a nebáť sa niečo svojmu partnerovi povedať. Mali by ste zdieľať dokonca aj každodenné maličkosti.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #rozchod #hádka #budúcnosť #plány #túžba #vzťah na diaľku

+ Flexibilita a prispôsobivosť vám otvoria nové cesty.
Momentálne nemíňajte peniaze na veci, ktoré nepotrebujete....

+ Zmeňte každodennú rutinu a pridajte do nej niečo čo vášmu telu chýba.
Ak ste sa zmýlili nevadí, ide o to či to...