5 tipov ako sa vyhnúť nudnému vzťahu

Nezáleží na tom, či ste spolu tri mesiace, tri roky, alebo tridsať rokov. Nuda môže prísť aj počas týždňovej letnej dovolenky. Pritom nuda je to najhoršie, čo sa môže prihodiť človeku. Pretože život v nude je život stratený. Okoreňte si ho.

01.09.2019 17:00
láska, vzťah, dôvera Foto:
Staňte sa jeden pre druhého inšpiráciou k novému poznaniu a zážitkom.
debata

Spravte si z partnera najlepšieho spojenca

Ani ten najlepší kamarát nie je bližší ako partner. Ak nájdete vo svojom partnerovi priateľa, milenca, manžela, človeka pre všetko, vyhrali ste životný jackpot. Ani peniaze nie sú tak dôležité ako človek, v ktorom nájdete oporu počas búrok aj letných dní. A navyše takýto spoločník je extrémne dokonalým nástrojom proti vzťahovej nude. Pretože ak vás niečo nudí, len spoločne prehodíte výhybku a idete ďalej.

Nepozerajte v sexe na druhých

Je to dnes veľmi zložité, ale aj sexuologička Keith Dent radí, že treba odolať porovnávaniu. Nájdite v sexe čo vám robí dobre a čo vás baví. Nepozerajte sa na predsudky ani to, či niekto išiel ďalej, či je niekto sexuálne otvorenejší alebo nie. Nepozerajte sa na porno a nehľadajte v ňom niečo, kam sa chcete posúvať. Hľadajte svoje vášne a túžby spoločne. Nech sex druhých nie je vašim meradlom. To pomôže vzťahu, intímnemu životu a neunudíte sa kopírovaním, ale sa inšpirujete objavovaním.

Robte veci, ktoré ste vždy chceli

Mnoho párov stroskotá na kompromisoch. To znamená, že aj jeden aj druhý uberú zo svojich predstáv o živote a nakoniec vďaka tomu skončia v nude. Skúste to naopak. Staňte sa jeden pre druhého inšpiráciou k novému poznaniu a zážitkom. Zabudnite, že vám skvelý život spraví niekto iný. Ste na to len vy dvaja, tak to treba využiť.

Vytvorte si priateľstvá

Rodinný život nie je len o tom, že budete vždy sami. Pretože aj priateľstvá s inými rodinami môžu dať vášmu spoločnému životu iný rozmer. Nejde o porovnávanie, ale o nové nápady, zábavu, myšlienky. Preto je fajn, ak okrem seba máte aj iné páry, s ktorými viete tráviť chvíle zábavy napríklad aj spoločne s deťmi.

Naučte sa byť sami

Bez žiarlivosti, ale s dôverou. Vhodným hnojivom pre spoločný život je aj schopnosť byť osamote. Odísť na výlet s partiou mimo partnerstva, alebo sa venovať súkromným koníčkom. Je to základ, aby nevznikla ponorková choroba a nuda, ale prišli nové impulzy do vzťahu aj z vonka.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #priateľstvo #vášeň #nuda vo vzťahu #spoločné túžby #objavovanie #kompromisy

+ Nebuďte negatívny, práve naopak, konečne máte dôvod na úsmev.
Úspech príde vtedy keď sa budete snažiť a...

+ Nedávajte do svojho tela niečo čo viete, že by vám mohlo uškodiť.
Zmena nie je pre každého, preto si to ešte...