Nekonečná láska? Aj vďaka týmto tipom vydrží

Čo robia naozaj šťastné páry inak ako tie obyčajné? Niečo sa od nich naučte.

28.08.2019 17:00
pracovisko, vzťah, láska Foto:
Aby vaša láska vydržala navždy...
debata

Hádajú sa, ale nie o nepodstatných veciach

Hádky či výmeny názorov sú dôležité aj preto, aby vzťah fungoval. Spokojný vzťah neznamená, že ľudia sa neustále iba usmievajú a všetko, čo ich trápi, si nechávajú pre seba, aby nenarušili „pokojný“ vzťah. Naopak! Komunikujú, občas aj ostrejšie, ale vždy konštruktívne. Nevedia sa dohodnúť? Tak sa o to pokúšajú, zvýšia hlas, jasne hovoria svoje argumenty. Navzájom sa neurážajú, ale sa snažia jeden druhého presvedčiť o svojej pravde. Hádku však vždy ukončia nejakým rozhodnutím, ktoré obaja akceptujú. Ich vzťah sa tak hýbe dopredu.

Milujem ťa si nielen hovoria, oni si to dokazujú

„Ľúbim ťa“ ide z úst ľahko… Ale čo každodenný dôkaz o láske? Šťastné páry si lásku nedokazujú len slovami, ale aj činmi, hoci maličkými prejavmi náklonnosti počas každého dňa. Práve týmito drobnosťami si partneri jeden druhému dokazujú, ako sa seba myslia a ako sa majú radi. Pripravíte si navzájom rannú kávu, večer uvaríte chutné jedlo, ktoré partner miluje, kúpite lístky na speváka, ktorého ste počúvali pri vašom zoznámení… Stále sa môžete navzájom obdariť niečím príjemným alebo pre seba urobiť čosi, čo vám zodvihne náladu.

Doprajú si priestor na koníčky aj kamarátov

Ak ste spolu vo vzťahu dlhé roky, potrebujete sa nadýchnuť aj „mimo“ neho. Prečo? Aby ste sa s radosťou opäť vracali do partnerovej blízkosti. Víkend s kamarátkami či dovolenka ako „chlapská jazda“? Prečo nie? Hoci sa milujete, nemusíte byť na sebe zavesení nonstop. Všetko je o dôvere – nemusíte predsa zdieľať spoločné záujmy, len si treba na ne dopriať čas a priestor. Tak, aby ste boli spokojní vo vzťahu obaja. Držať jeden druhého „ďaleko“ od ostatných neprospieva ani vzťahu, ani láske.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #hádka #partner #porozumenie

+ Zamerajte sa na konzistentnosť, kľúč k úspechu.
Nebojte sa toho čo bude, pre vás všetko dopadne najlepšie ako...

+ Nemeňte svoje stravovacie návyky, momentálne je vaše telo spokojné.
Práca, ktorú milujete, prinesie neočakávaný...