Predohra nikdy nemusí byť nudná. Skúste tipy expertov

Mnohým dvojiciam sa stáva, že by síce mali chuť na milovanie, ale narazia na problém predohry. Tá sa pre nich stane niečo ako obohraná platňa, cez čo sa už sami nechcú prehrýzať.

26.08.2019 14:30
blondína, žena, kráska, idol, mobil, smartfón,... Foto:
Na diaľku sa môžete dráždiť napríklad pikantnejšími správami.
debata

A to je chyba. Experti preto radia, ako dať predohre nové grády, aby bola presne tým, čo vás navnadí a nie odradí.

Celý deň na vlne predohry

Sexuologička a psychologička Lori Buckley zmazáva mýty o tom, že predohra musí byť vždy len priama a musí trvať pár minút počas vyzliekania. Naopak. Môže byť veľmi imaginárna a svieža. Môže byť celodenná a nezáleží či ste spolu, alebo bez seba. Skúste sa niekedy dráždiť erotickou bielizňou, či pózami počas bežných činností. Dávať si bozky, dotyky, komplimenty počas spoločných hodín doma. Skutočne vás to vydráždi. Ak ste v práci, ide to aj na diaľku napríklad pikantnejšími správami.

Vône ako stimulátor

Ian Kerner je psychológ, ktorý tvrdí, že jednou z najlepších predohier je hra s vôňou. Niekedy netreba žiadny dotyk, stačí si navzájom voňať. Skúste to. Trafiť partnerovi na citlivú strunku erotických predstáv nie je tak ťažké. Sama viete, čo mu vonia, čo ho vzrušuje a viete aj vy, aká vôňa by vás roztopila ako snehuliaka na začiatku jari. Čo tak si dať takéto vône napríklad na výročie a oddať sa v ich závoji láskaniu? To bude predohra, ktorá vás bude neustále tešiť.

Nepripravujte sa na predohru

Jednou z najhorších vecí je, ak sa na predohru idete pripravovať. To znamená sprcha, zuby, všetko s cieľom, že „idete na to“. Zabudnite. Toto nie je to, čo potrebujete. Naopak. Úplne zabudnite na partnerskú povinnosť a iba sa pritúľte. Ian Kerner zdôrazňuje, že pre mnoho mužov aj žien je práve najerotickejšou chvíľou, keď sú spolu. Do ničoho sa netlačiť, nikam sa nepoháňať, nič neriešiť, iba spolu byť. Uvidíte, ako z toho ničnerobenia, iba vnímania seba navzájom, vyrastie krásne vzrušenie.

Inšpirujte sa šatami

Nie je reč len o sexy negližé. Jednoducho sa aj doma môžete obliecť pekne. Napríklad k večeri. Prečo nie? Muž sa obzrie za pekne oblečenou ženou, ako žena za upraveným chlapom. Čo tak si spraviť takéto „obzeranie“ aj vo vlastnom byte? Podľa Lori Buckley to funguje spoľahlivo a nabudí vás to, aby ste pokračovali v láskaní aj milovaní. A niekedy dali šaty dole, inokedy si užili aj v nich.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #milovanie #vôňa #predohra #láskanie #vzrušenie #erotická bielizeň

+ Hoďte starosti za hlavu a uvoľnite svoju myseľ.
Prijatie finančnej rady od experta vám môže otvoriť oči....

+ Pomáhajte s triedením odpadu, deti uvidia ako vám na tom záleží.
Zopár vecí sa pokazilo, avšak to nemusí byť len...