Chcete získať bývalého nazad? Rozchod nemusí byť definitívny

Hovorí sa, že čo sa stalo, už sa neodstane. Na druhej strane nikde nie je napísané, že na ruinách sa nedá postaviť niečo staronové.

25.08.2019 17:00
láska, rozchod Foto:
Pauza niekedy pomôže, aby ste si upratali v sebe a porozprávali sa.
debata

Niekedy je ťažké dať umelé dýchanie vyhasínajúcej láske, ale niekedy je rozchod vzpruhou, ktorá ju preberie ako elektrošoky.

Osamelosť hrá v prospech oboch

Celeste Seiferling je poradkyňou v oblasti vzťahov a neraz riešila, že mnoho párov dostihne túžba po obnove vzťahu práve v momente, keď pochopia, že majú v srdci zrazu prázdno. To je ten moment, keď sa dajú veci zvrátiť. Niekedy jednoducho netreba byť za každú cenu hrdinom. Stačí skúsiť normálny rozhovor, telefonát, stretnutie. Pretože raz ste sa už s partnerom dali dokopy, pre jeho dobré vlastnosti. Len sa časom nakopili problémy, starosti, nevyriešené veci. Práve pauza niekedy pomôže, aby ste si upratali v sebe a porozprávali sa. Možno zistíte, že to zlé viete vyriešiť, lebo to dobé sa v inom ťažko hľadá.

Stanovte, čo by ste chceli zmeniť

Povedzte to sama pred sebou a povedzte to aj partnerovi. Ale na druhej strane je vhodné, aby aj on prišiel s rovnakým prístupom. Nikdy totiž nie je pri rozpade vzťahu problém len na jednej strane. Hoci môže mať niekto väčší a niekto menší podiel viny, ak ste na ceste zmierenia, je dobré ak každý prizná, čo by už v budúcnosti nechcel opakovať. Takéto prímerie je priamou cestou k novému bozku.

Vytvorte si nové prostredie

Ak je to možné, je vhodné zmeniť podľa Celeste Seiferling aj prostredie nového života. To znamená, že je fajn, ak nebudete bývať na rovnakom mieste, alebo nebodaj opäť u rodičov. Je lepšie začať budovať nové hniezdočko lásky. Miesto síce neovplyvní to, čo k sebe cítite, ale môže to priniesť nové vetry do obnoveného vzťahu. No a to bude znamenať, že možno preradíte na novú koľaj a nebudete smerovať opäť do slepej uličky.

Buďte otvorená

Mnoho žien aj mužov spraví chybu pri návrate do starého vzťahu, že začnú hrať hry. Nie, toto nie je dobrý začiatok. Stavte na úprimnosť. Nie je hanba priznať, že vám bývalý chýba. Úprimnosť je to, čo môže lásku postaviť na nohy. Faloš je to, čo ju pochová a to vždy. Preto sa s ňou neoplatí zahrávať.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #zmeny #láska #rozchod #problém #osamelosť #otvorenosť

+ Flexibilita a prispôsobivosť vám otvoria nové cesty.
Momentálne nemíňajte peniaze na veci, ktoré nepotrebujete....

+ Doma môžete cvičiť tiež, otázkou je len či naozaj chcete.
Finančná nezávislosť je bližšie, ako si myslíte....