Ako si udržať sexuálny život aj po narodení detí?

Deti sú výsledkom aktívneho sexuálneho života, ale po ich príchode vedia intímny život značne narušiť. Nemusí to byť však pravidlo, ak nezabudnete na správnu komunikáciu a vzájomný rešpekt. Sexu sa nemusíte vzdať ani v pozícii rodičov.

12.08.2019 17:00
rodičia, dieťa, bábätko Foto:
Dieťa a ani jeden z partnerov by sa nemali ocitnúť na druhej koľaji pozornosti.
debata

Vedľajšie koľaje vo vzťahu nie sú

Nový človek v rodine znamená, že je potrebné sa vyrovnať so situáciou zlého spánku aj častého prebaľovania. Nová životná etapa prináša radosti aj starosti a často si snažíme ukrojiť si čas aj na úkor vlastnej sexuálnej rozkoše. Julia Nowland je vzťahové terapeutka, ktorá však tvrdí, že môžete obmedziť sociálne siete, televíziu, možno voľnočasové aktivity, ale ani dieťa a ani jeden z partnerov by sa nemali ocitnúť na druhej koľaji pozornosti. Pretože druhé koľaje vo vzťahu nie sú. Iba tie, čo potom smerujú z neho preč.

Hovorte, čo potrebujete

Nuž, treba sa po deťoch stať viac pragmatikom a nečakať zbytočne na dovtípenia, ani na hru mačky s myšou. Je vhodné, aby ste s partnerom otvorene komunikovali, po čom túži on, po čom vy. Ako často, prečo áno, prečo nie, kedy áno, kedy nie. Ak sa viete porozprávať, odpadne vám mnoho horkých prehltnutí a problémov.

Vyhnite sa eskalácii napätia

Toto patrí pre oboch. Ak bude sexuálne odmietnutie sprevádzané výčitkou, podráždenosťou, alebo agresiou, toho druhého to môže zraniť. Veď on po vás len túži. A nie je to problém iba žien. Aj muži po dieťati môžu trpieť únavou a stratou chuti. Je vhodné preto pokojne povedať, ako sa veci majú, neobviňovať sa a nerobiť zlú atmosféru. Pretože tá vám libido nezdvihne.

Uznajte si navzájom nové pozície

S novými povinnosťami aj zodpovednosťou sa pri deťoch stretáva ako muž, tak aj žena. Julia Nowland preto hovorí, že si treba uznať nové postavenie a nerobiť niekoho prácu menej alebo viac záslužnú. Uznať, že nová pozícia môže vyčerpávať je prvý krok k tomu, aby ste vedeli možno lepšie zladiť harmonogram, rozdeliť si povinnosti a prirodzene sa potom aj častejšie milovať.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #intimity #libido #milovanie #uznanie #napätie #rodičovstvo #vzájomná komunikácia

+ Zvoľte si vhodnú starostlivosť pre vašu pokožku, nepoužívajte hocičo.
Zvážte oblečenie aké nakupujete, môžete sa...

+ Nový športový režim prinesie posilnenie tela aj ducha.
Ak niečo pokazíte, aj si zato zaplatíte, myslite však do...