Ste čerstvo zamilovaná? Spomienky na tieto okamihy vám neskôr môžu zachrániť vzťah

V zložitých obdobiach dlhoročného vzťahu prídu spomienky na vášnivé začiatky vhod.

08.08.2019 13:00
lúka, tráva, vzťah, láska, kliešť, jar Foto:
Vznášate sa s partnerom na obláčiku šťastia?
debata

Vznášate sa na obláčiku šťastia v okamihu, ako si spomeniete na svoju lásku? „Aký je pozorný, aké má skvelé telo, ako vie variť, aký je vtipný a pohotový…“ V počiatkoch vzťahu má váš nový partner tisíc pozitívnych vlastností, jedna strieda druhú. Vo vašich očiach je to ideálny princ, ktorý vo svete nemá páru. Zariadila to tak aj príroda – hormóny zohrávajú v začiatkoch vzťahu dôležitú úlohu, vďaka čomu si vychutnávame svet cez „ružové okuliare“. To obdobie je nádherné. Aj preto si spomienky na všetky maličkosti vryte hlboko do vašej pamäte.

Roky plynú a váš vzťah už na obrátkach nenaberá. Na partnerovi vidíte viac negatív ako pozitív, hádate sa pre maličkosti, na niektoré veci ste vyslovene alergická. Málo sa spolu smejete, viac mlčíte. Občas vás prevalcuje pocit, počas ktorého vám napadne slovo „rozchod“ – veď už nič nie je také, aké bolo kedysi.

Práve počas takýchto okamihov môžu dobre poslúžiť vaše spomienky. I keď môžete namietať, že zo spomienok sa žiť nedá, nejde o to, aby ste žili výlučne z nich. Skúste sa len naladiť na vlnu, na ktorej ste boli pred rokmi, v čase najväčšej zaľúbenosti. Na čom ste sa dokázali toľko smiať? Ako veľmi sa vám váš partner páčil? A čo maličkosti… Ako vás príjemne očaril, prekvapil, uchvátil. Spomínate si? Určite áno, navyše, pri spomienkach sa podvedome usmievate. V náročných okamihoch, kedy máte pocit, že váš vzťah pomaly „zomiera“, vylovte svoje najkrajšie spomienky. A skúste pokračovať tam, kde ste pred rokmi skončili. Aspoň na chvíľu sa zastavte a nechajte sa uniesť minulosťou. Môžete to byť práve vy, kto partnerovi pripomenie udalosť či pocit, ktorý vás „dostal“ pred rokmi. A zrazu si uvedomíte, akého skvelého človeka máte po svojom boku, len sa naňho musíte pozrieť zamilovanými očami tak, ako kedysi…

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #láska #rozchod #partner #ružové okuliare

+ Výsledky neoklamete, preto buďte radšej úprimný hneď od začiatku.
Nebojte sa neustále, kazí vám to vykonávať...

+ Neklamte sami seba, priznajte, že máte problém a riešte ho.
Nepoľavujte, vydržte v tempe a dostanete sa k...