Prehupli ste sa cez štyridsiatku? Tak na tieto vety zabudnite a budete spokojnejšia

Buďte pozitívnejšia aj smerom k sebe. Kto iný vás povzbudí, ak nie vy sama?

06.08.2019 15:00
žena, štyridsať, spokojnosť, úsmev, radosť Foto:
Tešte sa zo života!
debata (6)

Čím som si to zaslúžila?

Čokoľvek sa vám prihodí, nepoddávajte sa tomu. Iste, možno vám vyhŕknu slzy, možno vás v prvých minútach zaleje pot či ovládne zlosť. Poddajte sa emóciám, uvoľnite zo seba napätie. To je všetko v poriadku. Ale nad malými nešťastiami, ktoré sa vám počas dňa prihodia, nelamentujte večne. A už vôbec sa k nim nevracajte po niekoľkých mesiacoch. Vy sama máte osud vo svojich rukách – vetou ako „Čím som si to zaslúžila“ zo seba robíte obeť, ktorou zrejme byť nechcete.

Na deti je už neskoro

Hlúposť! Možno ste svojho „princa“ stretli na prelome tridsiatky a štyridsiatky… A práve teraz o dieťati uvažujete, ale… Prečítate si článok na internete, kolegyňa vás podpichne poznámkou o „starých“ matkách a podobne. Nevzdajte sa svojho sna, kým nevyskúšate všetko, čo môžete. Čím zdravšie a aktívnejšie žijete, tým väčšia šanca je, že sa mamou stanete. Skôr samú seba povzbudzujte pozitívnym príkladom žien, ktoré sa stali matkami až po štyridsiatke. A nie je ich málo.

Už som stará na to, aby som sa zmenila

Ste lenivá, nie stará, ak používate túto výhovorku. Samozrejme, že s pribúdajúcim vekom je čoraz náročnejšie vydať sa na novú cestu, zmeniť svoje stereotypy, vyskúšať nové možnosti. Ak sa v tom budete sama utvrdzovať, uveríte tomu, že ste „stará“ na čokoľvek. Čo potom? Rozmýšľali ste nad tým, ako bude vyzerať váš život, ak sa nepokúsite o nič nové?

V minulosti som niečo pokazila a teraz s tým musím žiť

Kto niekedy v živote nespravil chybu? Tým, že sa v istom okamihu rozhodneme pre chybný krok z nás ešte nerobí zlého človeka. Dôležité je, aby ste chybu priznali a pokúsili sa ju napraviť. A viete čo? Je to možné aj po rokoch… Ak sa vám zdá, že vás niečo z minulosti neustále prenasleduje, tak to donekonečne „neomieľajte“, ale pokúste sa to napraviť.

Život bol jednoduchší, keď som bola mladšia

Povedzte úprimne… Keď ste boli školáčka či tínedžerka, nehovorili ste si, aké bude skvelé, keď raz budete staršia? Tak si to vychutnajte, je to tu!

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #spokojnosť #relax #štyridsať

+ Deň stvorený na očistu vášho tela, zvýšte príjem tekutín a nejedzte.
Efektívne manažovanie času vám ušetrí stres...

+ Problémy, ktoré vás trápia ste si spôsobili sami svojou nezodpovednosťou.
Ošetrenie u zubára si bude...