Bolí vás po milovaní tam dole? Toto môže byť na vine

Máte rada milovanie, užívate si spoločné láskanie aj samotný sex, ale chvíle potom sú pre vás peklom?

01.08.2019 14:30
sex, sexi žena, spodná bielizeň Foto:
Erotická bielizeň je síce sexy, ale nie je zdravá.
debata

Bolesť, pálenie, nepríjemné pocity po milovaní môžu byť často dôvodom, prečo sa na milovanie prestávate tešiť. A pritom možno existuje rýchle riešenie, ako tento postkoitálny problém vymazať.

Pozor na intímnu hygienu

Sprcha a očista pred milovaním sú samozrejmosťou. Avšak gynekologička Felice Gersh tvrdí, že to netreba preháňať. Niekedy je lepšia iba obyčajná voda, ako príliš parfumovaná kozmetika. Prípadne špeciálne intímne gély bez chémie. Práve chémia bežných sprchových prostriedkov môže negatívne vplývať na sliznicu vagíny. Ak chcete pre partnera voňať tam dole ako drogéria, môže to spôsobovať podráždenie sliznice, nedostatočnú lubrikáciu a s tým spôsobené prasklinky a začervenanie, čo sa prejaví pálením svrbením a nepríjemnými pocitmi.

Pozor na uterák

Je to dobrý pomocník, ale v mnohom môže aj uškodiť. Vlhkosť ktorá v ňom ostáva po umývaní, plus kúsky kože a potu sú zdrojom baktérií, ktoré si môžete následne ľahko zaniesť do intímnej oblasti. Ak máte po milovaní problémy, je na mieste používať na utieranie intímnych miest menšie uteráky, ale vždy čisté.

Pozor na spodnú bielizeň

Erotická bielizeň je síce sexy, ale nie je zdravá. Preto by ste ju nemali mať dlho na sebe. Lesklé a neprírodné materiály môžu podráždiť sliznice, navyše celkovo sú nebezpečnými tango nohavičky, ktoré ľahko dokážu preniesť baktérie z konečníka do intímnej oblasti a už je problém, ktorý sa veľmi rýchlo prejaví.

Opatrne s tampónmi

Doktorka Janelle Lu síce potvrdzuje, že tampóny sú dobrý vynález, ale nie vždy. Niekedy môžu spôsobovať poranenia sliznice a tak po menštruácii môže milostný akt bolieť. Ak si bolesti a podráždenie všímate práve po období menštruácie, skúste nahradiť tampóny vložkami.

Problém s kondómom

Je mnoho žien, ktoré sa sťažujú na nepríjemné pocity po sexe vďaka použitiu kondómu. Gynekologička Leah Millheiser tieto problémy považuje za opodstatnené. Nemusí to byť alergia, ale napríklad neznášanlivosť na istý druh lubrikantu. Skúste viacero druhov kondómov alebo dodatočný lubrikačný gél, ak chcete mať bezpečný sex.

Hormonálne zmeny

Časté problémy, bolesti, pálenia až prasklinky vo vagíne sa vyskytujú v prípade hormonálnych zmien. Tie môžu súvisieť ako s menopauzou, ale napríklad aj s tehotenstvom alebo naopak po odstavení dieťaťa od kojenia a podobne. Hormonálne zmeny v tele ženy sa prejavujú aj tam dole a preto je niekedy vhodné použiť napríklad dodatočný lubrikačný gél, prípadne sa poradiť s gynekológom v oblasti vyladenia hormonálneho systému.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #intimity #milovanie #kondóm #tanga #intímna hygiena #hormonálne zmeny #lubrikačný gél

+ Začínate mať problémy s dýchaním, potrebujete pravidelný pohyb.
Zvýšte pozornosť pri zverejňovaní osobných...

+ Zdravé stravovanie prinesie spokojnosť a lepšie zdravie.
Trpezlivosť a dôkladnosť vás dovedú k vytúženým cieľom....