Ako súvisia vaše príjmy s dĺžkou vzťahu? Prezrádza štúdia

Funguje vzťah dvoch ľudí lepšie, ak obaja partneri zarábajú viac-menej rovnako? Podľa novej zverejnenej štúdie je to tak.

31.07.2019 07:00
láska, rande, leto, zamilovanosť Foto:
Ako dlho vám to vydrží?
debata

Peniaze vládnu svetom. Ale aj svetom lásky? Tí, čo si myslia, že zaľúbenci dokážu žiť „len zo vzduchu“, však budú sklamaní. Patrick Ishizuka z Cornellovej univerzity v USA zozbieral dáta z rokov 1996 až 2003 a následne sa venoval ich vyhodnocovaniu. K čomu dospel? Ak majú partneri podobné príjmy zostávajú spolu v priemere dlhšie ako páry, ktorých príjmy sú diametrálne odlišné.

„Z výskumu je zrejmé, že rovnosť v príjmoch sa podpisuje pod stabilitu vzťahu. Ak žena aj muž prispievajú na chod domácnosti rovnakým dielom, podporuje to súdržnosť párov. Partneri s rovnakými príjmami majú tendenciu viac na vzťahu spolupracovať, viac do svojich vzťahov investujú,“ opisuje autor výskumu.

Iná štúdia zasa hovorí, že spolu dlhšie vydržia aj páry, ktoré sa delia o domáce práce rovnakým dielom. Ide o štúdiu, pod ktorú sa podpísala americká organizácia „Council of Contemporary Families“ – podľa nej partneri, ktorí spoločne upratujú kuchyňu či utierajú prach, sú vo vzťahu celkovo spokojnejší a dokonca majú aj lepší sex.

Naopak, zvlášť ženy, ktoré sa musia o celú domácnosť starať viac-menej samé, sú podľa štúdie vo vzťahu nespokojné a cítia sa frustrované. To sa odráža aj na celkovej nepohode v sexuálnej oblasti.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #financie #partner #dĺžka vzťahu

+ Múčne výrobky vám začnú spôsobovať mierne ťažkosti.
Ak vám niečo nejde, mali by ste to odložiť na lepší čas....

+ Vysušené a popraskané ruky riešte s dermatológom, pomôže vám.
V tíme dokážete viac ako sami, porozmýšľajte nad...