Pripravená na manželstvo? Tieto krízy vás čakajú v prvom roku!

Nechceme strašiť. Manželstvo je krásne, úžasné, je to tá najlepšia jazda životom. Avšak môže pripomínať aj let s poriadnymi turbulenciami. Niektoré sa prejavia rýchlo po štarte. Je dobré byť na ne pripravení. Potom sa znášajú ľahšie.

28.07.2019 17:00
láska, manželstvo, dvojica Foto:
Nenechajte si radiť od iných.
debata

Čo sa stalo s našim sexuálnym životom?

Nie je to prvý raz, čo bude realita iná ako očakávania. A v manželstve sa už počas prvého roku bude potrebné vyrovnať s tým, že sexuálny život nebude podľa očakávaní. Teda v manželstve, v ktorom už budete spolu bývať žiť a tráviť čas spoločne. Terapeut Kurt Smith, si všíma, že už v prvom roku manželstva prichádza sexuálne ochladnutie a zrazu sa obaja partneri pýtajú, kde sú ich predstavy, že sa konečne budú milovať každý deň. Zvládnuť sa to dá, ak bude k sebe tolerantní a pochopíte, že zaspať si v náručí môže byť krajšie aj intímnejšie ako sex.

Kedy budeme mať dieťa?

Manželstvo je predizbou k rodičovstvu a tak logicky už v prvom roku môže pristáť na stole otázka potomstva. Terapeut Spencer Northey hovorí zo skúsenosti, že hlavne muži bývajú prekvapení túžbou partnerky a oni by si radi ešte užili život vo dvojici. Nie je dobré tlačiť na pílu, ale stanoviť si rozumne rozpätie, aby ste si užili aj spoločný život aj určili termín, v ktorom ešte nebudú biologické hodiny biť na poplach.

Ponožky, omrvinky, kvapky na batérií

Obrovskou výzvou bude rozdelenie domácich prác, ktoré ste bez spoločného bývania riešiť nemuseli. No pravda je taká, že často sa ženy stávajú tými, ktoré majú nižší prach citlivosti na neporiadok a preto prichádzajú konflikty, v ktorých má jeden pocit, že po tom druhom neustále upratuje. Je nutné stanoviť si hranice aj mieru tolerancie poriadku. Ak sú príliš rozdielne, bude to ťažký boj.

Spoločné hospodárenie

Nastaviť ho je veľmi dôležité, pretože ak toto podceníte v prvom roku, všetky ostatné môžu byť trápením. A nie je to jednoduché. Mať len spoločné peniaze, alebo spoločný účet? Spoločne sa skladať rovnakou čiastkou na domácnosť, alebo nechať všetko na jednom? Možností je mnoho, ale je dobré, aby ste sa vedeli dohodnúť. Peniaze sú totiž pre manželov často príliš tvrdý oriešok. Ak financie vyriešite v začiatkoch, keď ste zamilovaní, život bude ľahší.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kríza #manželstvo #rodičovstvo #sexuálny život #spoločná domácnosť

+ Hygiena je na prvom mieste, preto ju nezabúdajte dodržiavať.
Neznepríjemňujte prácu ľuďom okolo vás, lebo vy...

+ Nezabúdajte na vitamíny a tekutiny, vaše telo ich práve teraz potrebuje.
Tvrdo pracujte, ale nezabúdajte na...