Naučte sa milovať svoje telo! S týmito tipmi to pôjde!

Ako je to vôbec možné, že sa my, ženy, neustále sťažujeme, prípadne hanbíme za svoje telo? Sme večne nespokojné.

23.07.2019 14:30
žena, pláž, opaľovanie, slnko Foto:
Nechodíte do fitnesscentra, aby ste boli stále štíhlejšia a štíhlejšia. Chcete byť zdravšia.
debata

S ovisnutými prsiami, tučným bruchom, silnými stehnami, ochabnutými rukami… Je jedno, koľko športujeme, nikdy nebudeme úplne spokojné. Prečo?

Odučili sme sa vážiť si telo

Milovať seba, to je naozaj komplikované. Akceptovať svoj zovňajšok sa ukazuje ako to najťažšie. Časopisy a reklama nám to neuľahčujú, oslavujú sa len štíhle, trénované telá. Síce už medzičasom máme k dispozícii módu pre moletky, teda alternatívu, skutočné prehodnotenie medzi ľuďmi zatiaľ nenastalo.

Znova sa to naučte

Kedykoľvek sa pozriete do zrkadla, naozaj by sme mali cítiť ako žena, ktorá zlyhala? Určite nie! Namiesto toho by sme sa mali (opäť) naučiť milovať svoje telo. Mäkké ruky, pneumatiky alebo celulitída – so všetkým, pretože to všetko je úplne normálne. Telo máme len jedno a náš život sa skutočne nezačne skôr, keď ho vytrestáme drastickou diétou. Nestrácajte teda drahocenný čas a naučte sa ho milovať.

Preč s negatívnymi myšlienkami

Pozeráte sa do zrkadla a máte pochmúrne myšlienky. Skoncujte s tým. Zamerajte sa radšej na časti tela, ktoré sa vám páčia. Vlasy, oči či pekné ruky. V prvom rade však skončite s tým, že budete o sebe hovoriť nepekne. Keď vám niekto pochváli vašu novú sukňu, nehovorte automaticky, že v nej máte tučné lýtka. Keď čítate časopis, v ktorom si uťahujú z celulitídy celebrít, neponorte sa do seba a neuvažujte hneď o svojich nevzhľadných jamkách. Uvedomte si skôr, že „dokonca“ aj hviezdy ju majú a je to niečo úplne prirodzené. Buďte si vedomá toho, že zlé myšlienky sa vo vás doslova rozpúšťajú a zabraňujú tomu, aby ste sa vo svojej koži cítili dobre.

Zabudnite na fitness teror

Nechodíte do fitnesscentra preto, aby ste boli stále štíhlejšia a štíhlejšia. Chcete byť zdravšia. Vaše držanie tela, výdrž – všetko toto sa zlepšuje vďaka športovaniu. Tak to má byť. Žiaľ, pre mnohých je slovo fitness synonymom pre štíhlosť. Nenasledujte ich, do tejto pasce nesmiete padnúť. Existujú aj „tenkí“ ľudia, ktorí do seba vkuse pchajú fast food. A tiež tuční, ktorí trebárs behajú maratón. Obe skupiny sú úžasné. Ak budete svoj cieľ formulovať inak, budete sa motivovať pozitívnejšie.

Netolerujte negatívne výroky

Týka sa to priateľov, kolegov, rodiny. Nedovoľte, aby vás otravné výroky či kritika vášho tela čo i len trochu spochybnili. „Asi by si si nemala dať dezert“, alebo „keď som mala toľko rokov ako ty, vážila som menej…“ Stopnite týchto ľudí a povedzte im, že vás takéto výroky zarmucujú, nerobia vám dobre, cítite sa zle, nepríjemne. Mnohí to robia totiž celkom nevedome. Pretože kritizujú najmä tí, ktorí sú si neistí.

Obklopte sa pozitívnymi ľuďmi

Neznamená to, že máte priateľov kompletne vymeniť. Avšak keď majú niektorí pozitívny pocit zo svojho tela a milujú sa takí, akí sú, takýmito ľuďmi sa oplatí obklopovať. Pomôcť môže čítať aj blogy, v ktorých ženy oslavujú svoje nedostatky. Keď sa môže tučná žena dobre cítiť v bikinách, môžete sa v nich dobre cítiť aj vy.

Nezúfajte

To je to najťažšie. Sú dni, kedy sa vo svojom tele cítime skrátka dobre a o týždeň by sme najradšej porozbíjali všetky zrkadlá v dome. Uvedomte si v takýchto chvíľach, že toto zažíva takmer každý. Žena, ktorá má dlhé nohy, mala by radšej väčšie prsia. Vaša kolegyňa zasa sníva o tom, aby mala taký tenký pás ako vy. Tí, čo vám hovoria, že ste pekná, určite neklamú.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Telo #celulitída #zrkadlo #moletka #zovňajšok

+ Stanovte si jasné ciele, motivácia narastie spolu s úspechom.
Vášnivá práca a trpezlivosť vás povedú k...

+ Neležte ráno príliš dlho v posteli, za ten čas môžete stihnúť niečo lepšie.
Ak chcete, stále je čo robiť,...