Najkrajšie dôvody, prečo mať dlhodobý vzťah

Dlhodobé vzťahy sa musia vyrovnať s krízami, rôznymi starosťami, problémami a niekedy aj rodinnými karambolmi. Na druhej strane prinášajú človeku výhody, ktoré v krátkodobých románikoch nikdy nenájde a pre spokojnosť so životom sú nesmierne dôležité.

16.07.2019 17:00
dôchodok, manželia, seniori Foto:
Zostať spolu v dlhotrvajúcom vzťahu môže byť jedným z najkrajších bonusov lásky.
debata

Pocit domova

Toto je niečo, čo nevytvoríte kobercami, nábytkom, ani hygge zariadením. A dokonca to nie je ani pocit, ktorý sa môže spájať s krátkodobým flirtom. Neha Tandon sa venuje vzťahom roky a všíma si, že pokoj, životnú spokojnosť a teplo domova vedia vytvoriť len zohratí partneri po rokoch spolužitia. Za dlhé roky si vytvoria rodinné hniezdo plné lásky. No to neznamená, že občas nemôžu lietať aj iskry. Ideálne ak nie sú z hádky, ale zo spálne.

Kariérne úspešnejší

Neha Tandon si všimla zaujímavý fenomén. Je síce pravda, že kariéristi často svoje pôvodné vzťahy opustia. No Neha Tandon nehovorí len o tom, ako vysoko viete v kariére vystúpiť, ale o tom, ako ste skutočne úspešní v práci. Dlhodobý vzťah vytvára veľmi dobrú podporu pre rozvoj práce. Navyše je dobrým hromozvodom stresu aj istotou, že ak sa v kariére niečo pokazí, vždy je tu ten druhý, ktorý bude oporou. Navyše kvalitný vzťah pomáha kariéru aj súkromný život dostatočne vybalansovať.

Dokonalý parťák

Ak niekým vydržíte nie rok, ale niekoľko rokov, či desiatky rokov, je pre vás už nielen skvelým milencom, partnerom, ale aj priateľom. Takže máte vždy ísť s kým na zábavu, na dovolenku, na záujmové krúžky, či nové životné výzvy. Máte priateľa, ktorého už dobre poznáte. A to rozhodne nie je niečo, s čím sa dá počítať vo vzťahu, ktorý začal pred pár mesiacmi.

Uvoľnenosť

Je to veľmi dôležité pre pokojný život. Pretože poznáte to. Prvé mesiace sa vždy snažíte v očiach druhého vyzerať lepšie, po pár rokoch sa ešte stále hanbíte s niektorými vecami priznať, no partnerov, ktorí už majú so sebou odžité roky, už len tak niečo neprekvapí. Dokonca ani črevné pochody, ktoré tak dlho pred druhým tajíme. Je to uvoľnenosť a možnosť byť sám sebou a zároveň s druhým. Je to po dobrý život a podľa Nehy Tandon významný benefit.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #láska #vzťah #zivot #čas #zostať spolu

+ Večerajte a raňajkujte niečo ľahšie, budete sa tak celý deň cítiť lepšie.
Nemíňajte všetky peniaze, ktoré sa vám...

+ Vyvážená strava a dostatok odpočinku zlepšia vaše zdravie.
Finančná príležitosť sa ukáže, keď sa to najmenej...