Viete, prečo je milovanie najlepšia aktivita na svete?

Nie je to len o pocite a orgazme. Milovanie je činnosť, ktorej sa prínosom pre človeka skutočne nič nevyrovná.

13.07.2019 12:00
jazdecká poloha - sex - milovanie Foto:
Nadšenie, radosť, úsmev, dlhší život - to všetko je milovanie!
debata (1)

Pretože ak ste mali pocit, že čo je zdravé nie je chutné a čo je dobré je bez pôžitku, zrejme ste sa už dlho nemilovali. A treba to napraviť.

Ach to šťastie

Mnoho ľudí hľadá každý deň šťastie a v tom zápale zabudne, že sa nachádza vedľa v posteli. Nielen v podobe milujúceho partnera, ale aj v podobe milovania samotného. V podobe aktivity, ktorá so šťastím dokonale súvisí. Nie je možné byť po milovaní nešťastným. Na to pamätajte,mak sa budete samej seba pýtať na recept, ako byť šťastnejšou.

Schudnete a budete ohybnejšia

Svižná chôdza alebo radšej milovanie? Druhá možnosť je rozhodne príjemnejšia a výskumy hovoria, že aktívnym milovaním dokážete spáliť 3,6 kalórie za minútu, čo je rozhodne viac, ako z tela vydáte práve pri svižnej chôdzi. Tak prečo chodiť ďalej ako do spálne? Navyše pohyb panvy pri roztiahnutí nôh aktivuje svaly, ktoré napomáhajú správnemu držaniu tela aj ohybnosti a bežná žena si ich okrem pravidelného milovania nemá ako precvičiť. Ak teda nie je fanatička na jogu. No sex je rozhodne príjemnejšia cesta.

Redukcia stresu

Stres je zabijak dobrého života a ohrozuje naše zdravie. Milovanie pritom aj bez dosiahnutia orgazmu znižuje stresový kortizol a zvyšuje oxytocín, hormón pohody, pokoja a lásky. Čo môže byť po stresujúcom dni teda lepšie, ako poriadne dlhé milovanie?

Budete žiť dlhšie

Ak si spočítate všetky vyššie uvedené pozitíva milovania, z rovnice vám vyjde prirodzene nielen kvalitnejší, ale aj dlhší život. A potvrdila to aj štúdia realizovaná už v osemdesiatych rokoch v meste Caerphilly vo Walese na vzorke bezmála 1000 ľudí. Po desiatich rokoch skúmania sa zistilo, že ľudia, ktorí sa milovali dvakrát týždenne mali o polovicu menej úmrtí, ako tí, čo si sex dopriali len na mesačnej báze.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #láska #Telo #milovanie #zivot #orgazmus

+ Zdieľanie času s blízkymi posilní vaše šťastie a pohodu.
Dôkladný výskum pred investíciou sa vyplatí...

+ Venujte čas svojim koníčkom, zvýši to vašu životnú spokojnosť.
Úspory získajú na hodnote, ak ich múdro...