Päť výhod ženského vyvrcholenia bez partnera

Orgazmus sa dá prežiť pri milovaní s partnerom, no vďaka bohu aj osamote. A niekedy je takýto zážitok pre ženu vysoko prospešný. Existuje päť skvelých dôvodov, kvôli ktorým by ste si ho mali dopriať naozaj často.

04.07.2019 17:00
Nemáte orgazmus? Na vine nemusí byť chlap! Foto:
Osamelá rozkoš vie byť dobrou cestou aj k tej spoločnej.
debata (2)

Skvelé pocity

Klitoris má 8000 nervových zakončení prinášajúcich potešenie. Je to nástroj, ktorý vás zbaví stresu, napätia a hlavne prinesie do života nové krásne pocity. Tak prečo si ich nedopriať? Navyše pri masturbácii dosahujú vyvrcholenie aj ženy, ktorým sa to z nejakého dôvodu nedarí s partnerom. Samotné potešenie a psychický detox sú dostatočné dôvody venovať sa sama sebe.

Lepšie milovanie

Sexuologička Jenni Skyler bežne radí ženám, aby začali s masturbáciou, ak si chcú zlepšiť sexuálny život s partnerom. Po prvé vás samotné dráždenie a orgazmus nabudia na ďalšie, ktoré už nemusíte prežiť sama a ešte aj lepšie spoznáte svoje telo. Tak prečo nie?

Lepší život

Orgazmus je stav čistej meditácie. Nedá sa prežívať vrcholný stav sexuálnej rozkoše a myslieť napríklad na to, že nemáte spravenú robotu. Takže orgazmus je vlastne stav, o ktorý sa mnohí snažia hodinami meditácií. Má aj rovnaký efekt na život ako vypustenie myšlienok z hlavy, pretože orgazmom prudko klesá stresový kortizol a nahradia ho endorfíny. Takže po vyvrcholení máte zo zamračenej tváre razom usmiatu. Je to kľúč k lepšiemu životu.

Podpora zdravého spánku

Aj vďaka hormonálnym zmenám, ktoré orgazmus v tele ženy vyladí, sa podľa spánkového laboratória na klinike v Clevelande môže považovať za plnohodnotnú terapiu pri ľahkých problémoch so spánkom. Nie sú to len muži, ktorým orgazmus napomáha k spánku. Svalové kontrakcie, okysličenie a únava spôsobená vyvrcholením uspí ženy ako kolíska.

Viac záujmu o sex

Orgazmus má zvláštny vplyv na organizmus ženy. Čím viac ho máte, tým viac sa zvyšuje libido. Aj preto ženy, ktoré ho majú nedostatok, nemajú často záujem ani o milovanie. Nie je však dôležité, či začnete sama alebo s partnerom. Stav vyvrcholenia sa podpíše na tom, že ho budete chcieť častejšie. Ako sama, tak aj vo dvojici. Osamelá rozkoš tak vie byť dobrá cesta aj k tej spoločnej.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #intimity #libido #milovanie #stres #spánok #orgazmus #rozkoš #masturbácia #vyvrcholenie

+ Dôležitý je aj spánok, nezabúdajte na kvalitu a dĺžku.
Nesnažte sa o všetkom rozhodovať sami, poraďte sa s...

+ Dajte prednosť varenej strave, na rýchle občerstvenie zabudnite.
Nemusíte byť dobrý vo všetkom, každý je dobrý v...