Tri zmeny, ktoré naznačia, že s vašim vzťahom nie je všetko v poriadku

Nie je to nevera, ani hádky. Dokonca si ani neleziete na nervy a navonok pôsobíte ako zohraný pár. Sú však tri nenápadné zmeny, ktoré naznačia, že s vašim vzťahom to už zďaleka nie je také ako kedysi. Zlou správou je, že to je zmena k horšiemu. Tou dobrou, že v tomto štádiu sa to dá ešte vylepši.

30.06.2019 17:00
láska, vzťah, problém Foto:
Ak je vzťah živý, nepotrebujete telefonovať alebo surfovať po sociálnych sieťach.
debata

Zmena v sexuálnej oblasti

Obvykle sa dostaví ako prvá. A nie je to len tým, že ste spolu dlhšie a nepotrebujete sa milovať každý deň. Je to v niečom inom. Máte pocit, že magnetická príťažlivosť akoby už bola niekde v zabudnutí. Ako keby sa dva magnety vybili a už medzi nimi vymizlo pnutie, ktoré mali kedysi. Riešením je oprášiť atraktivitu, osviežiť si intímny život a nehľadať bokovky, ktoré sa skôr či neskôr bez správneho naladenia vnútra skončia tak isto v rutine. Ak sa dostaví ochladenie, šup zmeniť stratégiu v posteli. To veľmi efektívne zaberie na vzťah.

Trávite viac času na sociálnych sieťach

Zdá sa to dnes vcelku normálne, ale nie je. Ak je vzťah živý, nepotrebujete sa vyživovať surfovaním na mobile po sociálnych sieťach namiesto toho, aby ste sa držali za ruku. Odcudzenie však nie je jediným problémom. Ďalším je klamlivá realita, ktorú cez ne vnímame. Zrazu sa vám môže zdať, že všetci sú akosi viac zamilovaní, viac cestujú, viac si užívajú romantiku, pritom všetko je to len imidžový virtuálny filter. Podľa vzťahovej poradkyne Lianne Avila navyše vedie k ochladeniu reálneho vzťahu. Vyhnite sa držania mobilu, ak máte jeden druhého pri sebe a spravte si aj víkend digitálneho detoxu a zlepšíte si zázemie.

Nemáte potrebu na partnera zapôsobiť

A prirodzene ani on na vás. Nehovoríme o tom, že by ste nemali po byte chodiť v pyžame, alebo teplákoch. No zrazu máte pocit, že je zbytočné sa pre polovičku spraviť krajšou. Či už v posteli alebo len tak v piatok k večeri. A ani partner sa už neunúva oholiť, hoci vie, že nemáte rada, ak vám robí nechcený píling po tvári. Akoby sa vytratila snaha druhého inšpirovať, zaujať. Je to nenápadný znak, že niečo pekné sa končí a niečo horšie začína. Spravte krok a skúste to zmeniť. „Niekedy pomôže len nový rúž, alebo si spoločne vyraziť na večeru a pekne sa obliecť. Jeden pre druhého,“ hovorí Lianne Avila.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #láska #sexuálna príťažlivosť #digitálny detox #ochladenie vzťahu

+ Súťažný duch vás posunie ďalej, než ste si mysleli.
Finančná nezávislosť je na dosah, pokračujte v úsilí....

+ Odhaľte svoj skrytý talent v športe, ktorý ste ešte neskúsili.
Chýba vám sebavedomie, a to vám bráni robiť veci,...