Štyri veci, ktoré dieťa dedí zásadne po otcovi!

Deti sú malé zázraky, pretože sú mini kópie rodičov. Isté veci dedia bábätká zásadne od otca, a sú to tieto:

03.07.2019 13:00
otec, dieťa, dcéra Foto:
Deti sú malé zázraky, pretože sú mini kópie rodičov.
debata (2)

Pohlavie

Keď spermia oplodní vajíčko, určuje sa pohlavie dieťaťa. Zodpovedný zaň je len muž, resp. spermia muža. Ženské vajíčko nesie vždy chromozóm X, zatiaľ čo spermia muža nesie približne polovicu chromozómov X alebo Y. Ak oplodní spermia s chromozómom X vajíčko, potomkom bude dievčatko (XX kombinácia), keď ho oplodní spermia s chromozómom Y, bude to chlapec (kombinácia XY).

Fotický kýchací reflex

Musíte kýchať, keď sa pozeráte do slnka? Pravdepodobne ste to zdedili po svojom otcovi. Fotický kýchací reflex opisuje fenomén – niektorí ľudia musia kýchať, keď sú vystavení náhlemu jasu (nazýva sa tiež syndróm ACHOO).

Odtlačky prstov

Odtlačky prstov sa nedajú „zdediť“, pretože každý odtlačok je absolútne jedinečný – dokonca aj pri jednovaječných dvojčatách. Pravdou však je, že sú vždy oveľa podobnejšie otcovým ako matkiným. Fascinujúce!

Farbosleposť

Farbosleposť je zriedkavá porucha videnia, pri ktorej človek nevníma žiadne farby, len kontrasty (tmavý-svetlý). Ide o anomáliu, ktorá sa vyskytuje približne u 5 percent populácie – väčšinou u mužov. A práve preto, že sú to práve muži, ktorí v sebe nesú túto genetickú chybu, sú to práve oni, kto ju zvyčajne odovzdáva ďalej.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #pohlavie #gény #spermia #farbosleposť

+ Flexibilita a prispôsobivosť vám otvoria nové cesty.
Momentálne nemíňajte peniaze na veci, ktoré nepotrebujete....

+ Podporujte svoju imunitu vitamínmi, práve to vaše telo potrebuje.
Ak neviete pokračovať dnes nie je práve váš...