Zdravé manželstvo. Potrebuje túto jedinú vec!

Aby manželstvo fungovalo ako švajčiarske hodinky, je potrebných mnoho vecí. Ak z neho však nechcete mať len inštitúciu, ale láskyplné, citlivé, krásne aj erotické spolužitie, je potrebné pestovať erotickú intimitu. Je podstatným základom manželskej iskry.

27.06.2019 17:00
sex, vzťah, intimity, šťastie Foto:
Sex môžete nahradiť nahou masážou, dotykmi, objatiami.
debata (1)

Neha je podstatná súčasť vzťahu

Linda Bloom je psychoterapeutka, ktorá sa zaoberá vzťahmi a pomáha riešiť problémy manželov. Z dlhoročnej praxe radí manželom zachovať si zdravú mieru intimity a pravidelne sa oddávať „manželským povinnostiam“. „Udržiavanie sexuálnej vášne pri živote je rozhodujúcim aspektom v procese trvalého a plného partnerstva,“ tvrdí.

Nie je to len o sexe

Netreba si však zamieňať udržiavanie sexuálnej vášne a intimity výlučne so sexom. Práve naopak. Linda Bloom tvrdí, že mať sex pre sex je niekedy horšie ako nemať ho vôbec. Naopak, sex môžete nahradiť inou formou intimity ako napríklad nahou masážou, dotykmi, objatiami alebo aj takými maličkosťami ako je sledovanie televízie v objatí, držanie sa za ruky, či okolo ramien. Pretože niekedy nemusí byť chuť na milovanie, ale pozornosť a intimita a vzájomná neha padnú vhod aj keď ste unavení.

Objavujte spoločnú intimitu

Linda Bloom upozorňuje aj na to, aby sa sex nestal rutinným, pretože sa takým stane celé manželstvo. Preto radí milovať sa často, ale neobmedzovať sa len na priamy fyzický kontakt a už vonkoncom nie stále rovnaký. Objavujte spoločne nové možnosti vášne. Nové intímne zóny na tele, možno aj nové erotické praktiky. Prečo nie? Veď ak bude fungovať intimita, bude fungovať aj tá povestná iskra a vaše manželstvo bude podstatne krajšie, ako keď z neho bude len inštitúcia, ktoré vás drží pokope.

Sex tvorí aj šťastnejších ľudí

Štúdia vykonaná na Univerzite Warwich v Anglicku skúmala vzorku 16 000 ľudí, ktorí priznali, že sex v partnerstve je jeden z najsilnejších faktorov pre pocit ich celkového šťastia. Naopak ľudia, kde sex už chýbal sa cítili menej šťastní. A manželstvo by malo byť predsa zdrojom šťastia. Veď aj to je jedným z jeho zmyslov.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #manželstvo #intimity #vášeň #šťastie #erotika #neha #spolužitie

+ Začnite sa viac hýbať, vášmu telu pohyb môže len prospieť.
Neprechádzajte si internetové obchody, zbytočne vás...

+ Nezabúdajte na hydratáciu vášho tela, potrebuje to.
Nespáľte sa na vlastných chybách, poučte sa z chýb ľudí...